Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Спочатку я дуже боялася” – дівчина тримає вдома понад 25 екзотичних тварин (ВІДЕО)

Важливо

18-річна Валерія Суханова з Вінниці тримає вдома понад 25 екзотичних тварин. Серед них павуки, мадагаскарські таргани та навіть аксолотлі. Дівчина каже – доглядати за ними простіше, ніж за одною собакою. А у родині уже звикли, що у будинку живуть змії.

Про це розповідає Суспільне.

Усе почалося із паучихи на кличку Ірма – три роки тому її Валерії подарував хлопець. Дівчина розповідає, що спочатку дуже боялася. Але зараз звикла і спокійно ставиться, що Ірма по ній бігає.

“У мене зараз 6 павуків, 4 змії, ящірка, дві жаби та два аксолотлі та пуголовки. Є варан, але він у мого хлопця”, — розповідає Валерія.

Деяких тварин купувала на виставках, а деяких дарували друзі. Усі тварини виросли у неволі, тож у дикій природі не вижили б, каже дівчина.

Стверджує, що доглядати навіть за такою великою кількістю екзотичних тварин простіше, ніж за одною собакою. Наприклад, павукам треба зволожувати підстилку та раз на тиждень чи два давати корм.

Тварини живуть у спеціальних контейнерах, обладнаних відповідно до їхніх потреб. Наприклад, для ящірок встановили лампу, що гріє. Павукам і жабам Валерія зволожує ґрунт.

Мама – Валентина Суханова – підтримує свою доньку.

“Ми звикли йти назустріч своїм дітям. Подобається малювати — малюй, подобається спорт — займайся спортом, подобається розводити екзотичних тварин — будь ласка. Коли були павуки, то нормально відреагувала, а от коли з’явилися змії, то спершу було лячно, а тепер нормально, ми навіть на двір виносимо до дітей пітончика, щоб вони не боялися зміїв і так боремося зі страхами дітей”, – розповідає жінка.

Як повідомляло BitukMedia, американець Кемерон Кліффорд зі штату Оклахома зважився на незвичний навіть для США крок – купити сину каліфорнійського двоплямистого восьминога як домашнього улюбленця. Із минулого жовтня все йшло гаразд. А тепер восьминіг “висидів” цілу армію мальків. При тому, що розмножити цих молюсків у неволі рідко вдається навіть науковцям.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі