Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Неочікуваний приплід – родина поселила в акваріумі восьминога, а тепер у нього 50 мальків (ВІДЕО)

Важливо

Американець Кемерон Кліффорд зі штату Оклахома зважився на незвичний навіть для США крок – купити сину каліфорнійського двоплямистого восьминога як домашнього улюбленця. Із минулого жовтня все йшло гаразд. А тепер восьминіг “висидів” цілу армію мальків. При тому, що розмножити цих молюсків у неволі рідко вдається навіть науковцям.

Про це повідомляє New York Post.

Восьминога назвали Теренс. У грудні Теренс відклала яйця. А у лютому малюки почали з’являтися на світ.

Кемерон каже, що його син дуже хотів восьминога, це просто-таки мрія всього його життя. Тож родина і зважилася на такий вчинок – замовили молюска в місцевому океанаріумі. Мовляв, хай доглядає.

Кемерон розповідає, що хоч родина довго і багато консультувалася, вона була вражена, коли Теренс прибула. В першу чергу, її розміром. Облаштування житла для восьминога теж було непростим, але молюск швидко призвичаївся.

Коли Теренс відклала яйця, стало зрозуміло що вона скоро помре. Восьминоги живуть 12-18 місяців. Після того, як самиця відкладає яйця, вона припиняє їсти, повністю стежачи за потомством, і це її в прямому сенсі виснажує до смерті.

Однак Теренс не схожа на таку, що збирається помирати. Вона досі приймаю їжу просто з рук господарів. Її мальки теж живі. Щоправда, на жаль, не всі. Але це нормально. Науковці говорять, що взагалі виживає зазвичай 5% приплоду.

Поява мальків – це ще один незвичний момент у цій історії. Родина тримає зв’язок із експертом, який турбувався про десятки восьминогів роками, і жоден із них не відкладав запліднені яйця. До цього часу.

Тож тепер родина Кемерона благає американські океанаріуми зв’язатися із ними і забрати дітвору.

Як повідомляло BitukMedia, на віддаленому італійському острові Алікуді живе так багато кіз, що влада прийняла рішення віддати задарма одну або навіть кілька тварин будь-якому бажаючому ними опікуватися. Незвичайна ініціатива називається “Забери свою козу”. У такого рішення є свої вагомі підстави.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі