Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

19 котам офіційно дозволили необмежений доступ до президентського палацу

Важливо

19 здичавілих котів отримали повний доступ до усіх частин палацу мексиканського президента Лопеса Обрадора. Це стало можливо після того, як уряд проголосив їх “живими основними активами”. Це перші тварини у Мексиці, які отримали такий статус.

Про це повідомляє New York Post.

Зазвичай основними засобами є комп’ютери, будівлі, програмне забезпечення і автомобілі. А у мексиканському президентському палаці це коти.

Надавши котам такий статус, уряд зобов’язав казначейство країни надавати їм їжу та піклуватися про них до кінця життя, навіть після того, як президент залишить посаду в жовтні.

Коти уже тривалий час є символом президентського палацу у Мексиці. Вони нишпорять палацовими садами, вистежуючи голубів, і знімаються під час телевізійних прес-брифінгів. Деякі зустрічають туристів біля дверей, а інші крадуть морозиво у персоналу.

Тож нове розпорядження уряду просто зафіксувало статус. Який коти зайняли самостійно. Ще 50 років тому – саме тоді вони оселилися між кактусів і чагарників палацового подвір’я. Хоча хто був першим, невідомо.

Лопес Обрадора часто з’являється у присутності котів. У декого із них кличка на честь зірок, як у Бові (в пам’ять про Девіда Бові), у інших – із мови ацтеків. Наприклад Оллін означає “рух”.

19 котів живуть у палаці постійно, тому й отримали доступ до найбільших президентських секретів. А інші приходять та йдуть. Працівники палацу підгодовують їх, та побудували у садах котячі будиночки.

Як повідомляло BitukMedia, на віддаленому італійському острові Алікуді живе так багато кіз, що влада прийняла рішення віддати задарма одну або навіть кілька тварин будь-якому бажаючому ними опікуватися. Незвичайна ініціатива називається “Забери свою козу”. У такого рішення є свої вагомі підстави.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі