Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік виграв металошукач у конкурсі та знайшов скарб

Важливо

Шукач скарбів з Великої Британії знайшов сотні стародавніх монет вартістю 23 тис. фунтів стерлінгів. 63-річний Міккі Річардсон займається пошуком підземних артефактів лише кілька місяців. Свій металошукач чоловік виграв у конкурсі в соцмережі.

Про це повідомляє Daily Mail.

Міккі Річардсон вирішив спробувати удачу в пошуку скарбів поблизу села Ансті, графство Дорсет. 63-річний чоловік називає себе аматором: він займається пошуком лише кілька місяців. За словами британця, нещодавно він почав користуватися новим висококласним приладом, який виграв у конкурсі в соцмережі.

Річардсон вже збирався закінчити пошуки, коли його металошукач раптово видав потужний сигнал. Щасливець виявив шилінг часів правління короля Карла I. “Потім я знову обстежив місцевість і почув ще один сигнал, потім ще й ще. Я просто не міг в це повірити. Першого дня я відкопав 74 срібні монети і був вражений”, — згадує він.

Наступного ранку Міккі Річардсон повернувся на те саме місце і продовжив пошуки. На превеликий подив, йому вдалося дістати із землі загалом 234 монети. Всі знахідки він передав на вивчення до Британського музею. З’ясувалося, що монети належать до періодів правління короля Едуарда VI у 1550-х роках, королеви Єлизавети I (1558-1603), Якова I (1603—1625) та Карла I (1625-1649).

Є припущення, що за часів Англійської революції (1642-1651) їх сховав під землею місцевий фермер. Він не встиг повернутися за скарбом, а пізніше монети неодноразово потрапляли під плуг й їх розкидало по полю.

Річардсон вирішив продати знайдене на аукціоні Spink & Son. Він зрадів, коли дізнався, що монети пішли з молотка за 23 тис. фунтів стерлінгів. “Ця колекція охоплює найбільш нестабільний час в історії нашої країни. Цими монетами користувалися у найважливіший період становлення Англії у багатьох відношеннях: конституційному, релігійному, соціально-економічному та, вочевидь, політичному”, – описала рідкісний та цінний лот співробітниця аукціонного будинку Spink & Son.

Тепер шукач скарбів повинен розділити виручку з власником землі, на якій знайшов монети. Чоловік планує витратити свою частину грошей на відпустку із дружиною.

Як розповідало раніше BitukMedia, американська родина була шокована, коли їхні малолітні діти відкопали рідкісну монету 18-го століття вартістю 33,5 тис. доларів. Йдеться про пів цента, які були викарбувані ще за часів батьків-засновників Сполучених Штатів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі