Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Знижують рівень тривожності пасажирів: в аеропорту з’явились собаки-терапевти (ВІДЕО)

Важливо

В аеропорту Стамбула з’явилися собаки, навчені знімати стрес у людей. Команда з п’яти собак розпочала свою роботу після кількох місяців підготовки. Чотирилапі вміють не реагувати на гучні звуки та великі скупчення людей.

Про це повідомляє Associated Press.

П’ятеро нових співробітників самовіддано гуляють коридорами одного з найжвавіших транспортних вузлів світу. Їхнє завдання – забезпечити схвильованим пасажирам легку подорож без стресу.

Зустрічайте собак-терапевтів Стамбульського аеропорту, які завжди готові запропонувати підтримку: пригорнутись, дати почухати животик, неохайно поцілувати.

Усі чотирилапі учасники пілотного проєкту є сертифікованими собаками-терапевтами, професійно навченими заспокоювати людей.

“Команда терапевтичних собак” чергує в аеропорту з кінця лютого після місяців підготовки та інтенсивних тренувань не відволікатись на такі подразники, як гучні звуки та люди.

Під час служби собаки носять уніформу та бейджі. З ними поруч постійно перебувають напарники-кінологи. Решту часу вони повинні доглядати за вихованцями.

“Ми мали переконатися, що собаки безпечні і на 100% адаптовані до умов нашого простору”, – сказав менеджер по роботі з клієнтами аеропорту Кадір Деміртас.

“Капітаном” собак-терапевтів призначили італійського ретрівера Кукі. Іноді він відмовляється від роботи, але це нормально, пояснив ветеринар Волкан Арслан. Для кожного пса формують індивідуальний графік, відштовхуючись від його темпераменту та стану.

За словами представників аеропорту, вони отримали багато позитивних відгуків на нову ініціативу. А отже планують збільшити команду чотирилапих терапевтів.

Як розповідало раніше BitukMedia, аеропорт Портленду, що у штаті Орегон, запропонував пасажирам погладити лам-терапевтів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі