Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

39 операцій від початку року: Центр трансплантології Львова став лідером в Україні за кількістю пересадок органів

Важливо

За підсумками перших трьох місяців 2024 року Центр трансплантології Львова став лідером за кількістю пересадок органів в Україні. Там здійснили 39 трансплантацій.

Як повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова, з січня в Україні виконали 131 трансплантацію органів. З них 39 — у Центрі трансплантології. 

“Це найбільша по країні кількість! Друге місце посідає Національний науковий центр хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова — 23 операції з пересадки органів. І замикає топ-3 Інститут серця МОЗ України, де за перший квартал виконали вже 15 трансплантацій”, — йдеться у повідомленні.

Інфографіка – Facebook/ Центр трансплантології Львів

При цьому 67% від усіх трансплантацій — це посмертне донорство, решта 33% — це родинні пересадки органів.

“Нині в національному листі очікування на трансплантацію перебуває 3013 пацієнтів. Більшість з них потребують пересадки нирки – 1961 людина. Печінки – 477 людей, серця – 455”, — повідомляють у Центрі трансплантології Першого ТМО Львова.

Впродовж 2023 року у Львівському центрі трансплантології виконали понад 100 операцій з пересадок органів. Минулоріч вперше комплексно пересадили серце та легені і підшлункову залозу та нирку. Окрім цього, вперше виконали спліт-трансплантацію печінки. Орган від посмертного донора розділили для двох пацієнтів.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Львові прооперували жінку, яка 30 років жила зі зрощеними пальцями рук.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі