Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

І буде обручка: у Львові прооперували жінку, яка 30 років жила зі зрощеними пальцями рук

Важливо

Львівські хірурги прооперували жінку, яка три десятка років жила зі зрощеними пальцями рук. Рідкісний синдром кисті змогли виправити спеціалісти Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Тепер українка, яка вже давно в шлюбі, мріє нарешті одягнути обручку на безіменний палець.

Про це розповідає сторінка закладу у Facebook.

Пацієнтка – 49-річна Леся Бучацька зі Львова. В дитинстві вона впала і сильно травмувала обидві кисті рук. В 17 років, аби виправити наслідки травми, дівчину прооперували. Втім втручання було невдалим: розвинулась та сформуваалсь важка патологія – безіменні та середні пальці обидвох рук заклякли, припинили розгинатися, а згодом і взагалі зрослися. І лише зараз – 30 років потому – Леся наважилася на повторну операцію.

Пацієнтку з рідкісним синдромом Ерлеса Данлос взялися прооперувати у львівській лікарні Святого Пантелеймона. Йдеться про генетичне захворювання, яке впливає на розвиток сполучної тканини і трапляється лише в однієї людини зі 100 тисяч.

“Рубці на долонях знерухомили треті та четверті фаланги і з часом пальці, які зовсім не розгиналися, зрослися. Сучасні методики дозволяють виправити цю ваду”, – пояснили у медичному закладі. Щоб відновити функціонування кисті руки, хірурги провели складну операцію з використанням методу клаптя – техніки для відновлення пошкоджених тканин.

Її провели в два етапи. Спершу медики звільнили м’які тканини від рубців і спайок. Далі взяли клапоть на променевій судині з власною м’якої тканиною пацієнтки і таким чином закрили дефект. Хірургічне втручання тривало шість годин і, за словами лікарів, пройшло успішно.

Тепер на львів’янку чекає аналогічна операція на другій кисті. Наразі пацієнтка проходить реабілітацію, щоб відновити функції м’язів і сухожиль вже прооперованої руки, адже вони за багато років атрофувалися. Цей процес буде тривалим – жінці необхідні щоденні заняття з фізіотерапевтом.

Українка не може стримати емоцій, адже нарешті збудеться її мрія: вона зможе одягнути на палець обручку та вперше зробити манікюр.

Як розповідало раніше BitukMedia, лікарі “подовжили” дівчині ногу, яка була коротшою за іншу на 7 см.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі