Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не пролити жодної краплі – перегони офіціантів поновилися через 13 років (ВІДЕО)

Важливо

У французькому Парижі відновили 110-річну традицію перегонів офіціантів. Задача проста – дістатися до фінішу, принісши на таці круасан, склянку води та чашку кави. Це перші такі змагання із 2011 року.

Про це повідомляє Sky News.

Вперше подібний захід відбувся у 1914 році. До участі допускаються не усі охочі, а паризькі заклади із репутацією. Але змагатися можуть як чоловіки, так і жінки різного віку.

Правила дозволяють лише швидку ходьбу. На фініші журі перевіряє кількість рідини, яку розхлюпали учасники, обганяючи один одного.

Перегони відбувалися на вулицях історичного району Маре у неділю 24 березня. Учасники описали петлю, починаючи і закінчуючи забіг біля Ратуші. Дистанція становила 2 км.

Забіг вирішили відновити на честь Літньої Олімпіади, що відбудеться у Франції. У ньому взяли участь 200 офіціантів із різних закладів.

Перемогу здобули офіціантка Полін Ван Вімерш та її колега Семі Ламрус. Ван Вімерш працює офіціанткою пів життя – почала у 16, а зараз їй 34 роки. Зараз працює у закладі Le Petit Pont навпроти Нотр-Даму. Дистанцію подолала за 14 хв і 12 сек.

Ламрус прийшов трохи швидше – за 13 хв і 30 сек і здобув перемогу серед чоловіків. Він працює у La Contrescarpe.

Обоє переможців отримали медаль, квиток на відкриття Олімпіади у липні цього року та можливість провести ніч у паризькому готелі.

Як повідомляло BitukMedia, Лідія Маркович та Філіп Кнезевич – обоє із Чорногорії – стали переможцями Конкурсу лежання, змагання “найлінивіших” людей у світі. Вони обоє пролежали 1200 годин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі