Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Просто перебір: будь-хто може задарма забрати одну або кількох острівних кіз (ВІДЕО)

Важливо

На віддаленому італійському острові Алікуді живе так багато кіз, що влада прийняла рішення віддати задарма одну або навіть кілька тварин будь-якому бажаючому ними опікуватися. Незвичайна ініціатива називається “Забери свою козу”. У такого рішення є свої вагомі підстави.

Про це пише The Guardian.

Алікуді – найзахідніший з семи Ліпарських островів, які складають Еолійський архіпелаг, ланцюг вулканічних островів на північ від Сицилії. Площа острова – лише 5,2 км². Згідно з даними перепису 2001 року, його населення не перевищувало 105 людей.

А згідно з нещодавнім підрахунком, кіз на острові вже в шість разів більше, ніж людей!

Тварини почали дошкуляти місцевим мешканцям особливо в останні роки: кози псують сади та різну рослинність на ділянках людей, а іноді навіть вдираються до будинків.

Влада вважає, що знайшла найкращий і найгуманніший спосіб вирішення проблеми. Йдеться про ініціативу “Забери свою козу”. Мешканці інших населених пунктів можуть надіслати запит та забрати одну або навіть кілька кіз. Зробити це можна до 10 квітня. Аби стати володарем кози, бути фермером необов’язково, зазначає влада.

За словами Ріккардо Гулло, мера островів Ліпарі та Алікуді, вже було кілька телефонних дзвінків, зокрема від фермера з острову Вулкано, який хотів би прихистити кількох тварин.

Вважається, що кіз вперше привезли на острів Алікуді 20 років тому. Хтось збирався їх розводити, але так і не зайнявся цим, тому тварини були кинуті напризволяще. Про проблеми, викликані зростанням кількості тварин, вперше заговорили 2008 року.

Глорія, власниця Golden Cafe Noir в порту Алікуді, каже, що тварини стали “некерованими”. “Вони пересуваються зграями та завдають шкоди, їх забагато”, – каже жінка. Так одна тварина приходила і сиділа під столом в її барі. “Спочатку це було прикольно, але потім починаєш хвилюватись, чи не вкусить вона когось”. При цьому рішення влади Глорія вважає сумнівним. Справа в тому, що острів знаходиться на вершині з крутим підйомом. “Як планується відвозити кіз? Можливо, знадобиться вертоліт, щоб перевезти одну чи кілька тварин. Це хороша ідея, але поки що немає логістичного рішення”, — вважає італійка.

Як розповідало раніше BitukMedia, пожежники іспанської Барселони залучили 290 кіз до боротьби з лісовими пожежами. Тварини виїдають і витоптують суху рослинність, в результаті чого займання не виникають.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі