П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

До боротьби з лісовими пожежами залучили 300 кіз

Важливо

Пожежники іспанської Барселони залучили 290 кіз до боротьби з лісовими пожежами. Тварини виїдають і витоптують суху рослинність, в результаті чого пожежі не виникають.

Про це повідомляє The Guardian.

Влада каталонської столиці запустила пілотний проект у парку Коллсерола площею 8 тис. га. Він оточений Барселоною та іншими, меншими містами.

Ідея, насправді, не нова – кіз випасають на пожежонебезпечних ділянках у Каліфорнії, у Канаді пожежам запобігає велика рогата худоба, а у португальському заповіднику «Файя Брава» у 2017 році залучили рідкісних поні породи гаррано.

«Ми не винаходимо нічого нового. Ми просто відновлюємо те, що вже було і про що забули», -каже Гільєм Каналета, який використовує в Іспанії таку стратегію віз козами із 2016 року. Він пояснює, що так з лісовими пожежами боролися ще наші предки. До того ж кози приваблювали людей прогулюватися парком.

Цього року Європа потерпає від надзвичайної спеки – пересохли витоки Темзи у Британії і річка Рейн у Німеччині. По всьому континенту палають лісові пожежі, а місцева влада просить людей скоротити прийняття душу хоча б на хвилину, аби зекономити воду.

Зміни клімату і вимирання кажанів-запилювачів та бджіл, пов’язані з ними, призведуть до того, що невдовзі на наших столах зникнуть яблука, дині і навіть текіла, пишe CNN.

Однак, наголошують науковці, наступне літо буде ще жаркішим, ніж нинішнє. Вчені кажуть, що погіршення клімату незабаром може призвести до того, що літні посухи стануть частими в Західній Європі, а екстремальна спека, яка траплялася раз на десятиліття, траплятиметься кожні два-три роки, якщо уряди в усьому світі радикально не скоротять викиди вуглецю, пише The Guardian.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 34-річний бізнес-стратег із австралійського Голдсборо Лоуренс Фокс покинув роботу і створив коров’ячу ферму, де гостям дозволяють пестити тварин. Співробітники говорять, що це має психотерапевтичний ефект.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі