Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зник безслідно на 105 років – дайвери знайшли затонулий корабель

Важливо

Британські дайвери знайшли перший американський есмінець , затоплений німцями у Першу світову війну – Jacob Jones. Він безслідно зник в океані у 1917 році.

Про це повідомляє Mirror.

США побудували 6 есмінців класу «Такер» для участі у  Першій світовій. Jacob Jones затонув через влучання торпеди із німецької субмарини. 66 із 150 членів екіпажу загинули.

Іронія в тому, що багато загинуло від детонації глибинних бомб на борту, які були призначені проти субмарин.  Судно затонуло за 8 хвилин і не подало сигналу про допомогу.

Мотор корабля Jacob Jones. Фото: Richard Ayrton

Капітан німецької субмарини Ханс Розе спостерігав за евакуацією із корабля Jacob Jones. Він взяв на борт двох важко поранених моряків. Потім зв’язався через радіо із командуванням Сполучених Штатів у Квінстауні і передав координати тих, хто вижили, аби американці прийшли і врятували своїх, розповідає Домінік Робінсон, один із дайверів, що знашли судно.  

Як повідомляло раніше BitukMedia, у британському Ліверпулі покажуть предмети із нацистської субмарини U534. Вважається, що на ній топ-чиновники Третього Рейху намагалися втекти закордон у 1945 році. Однак вона затонула за дивних обставин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі