Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зате без іпотеки – родина оселилася у покинутому будиночку для туристів

Важливо

33-річні Джон та Емілі Джеймс із британського Уельсу продали свій будинок за 130 тис. фунтів стерлінгів  (близько 5,8 млн грн). Натомість вони купили ділянку землі із покинутою стоянку для кемпінгу і сподіваються привести її до ладу. Будиночок для себе уже відремонтували.

Історію подружжя розповідає Mirror.

Джон та Емілі, фотограф і відеограф за професією, вирішили, що хочуть бути вільними від іпотеки. Тож вони продали житло і все майно і після сплати 51 тис. боргів у них лишилося 79 тис. фунтів. Продаж проводили протягом 8 місяців через Instagtram. Кажуть, думали, це ніколи не скінчиться.

Потім довелося докласти ще 11 тис. заощаджень, щоб купити покинуту стоянку із невеликих туристичних будиночків біля міста Лланеллі, де раніше зупинялися мандрівники-автомобілісти. Але в результаті у них лишилося в кишені лише 500 фунтів.

Тепер подружжя купило будиночок на колесах і робить там ремонт. Відео з цього викладає на YouTube із того частково живе. Кажуть, не можуть натішитися, що живуть без боргів. Оскільки грошей на ремонтну бригаду не мають, свій будиночок облаштовують самі. Кажуть, радіють, що постійно дізнаються щось нове.

Фото: Camp Out West@Youtube
Camp Out West@Youtube

Інші будиночки не придатні для ремонту – вони стояли пустими із 1989-го і прогнили. Однак Джон та Емілі сподіваються привести стоянку до ладу.

«Ми буквально прокидаємося щодня і  не можемо повірити, що стоянка наша. Вдячні за те, що спромоглися виплатити іпотеку і тепер повністю володіємо землею, без будь-яких боргів. Для нас завжди було важливо жити за коштами, тому ми дійсно хотіли купити щось доступне, не будучи у боргах чи великій іпотеці», – каже Емілі.

Як повідомляло раніше BitukMedia, благодійний фонд Сергія Притули запускає новий проєкт. Він називається NEST (з англійської — гніздо, — ред.). Проєкт має на меті допомагати українцям, будинки яких знищені внаслідок обстрілів окупантами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі