Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Під час повітряної тривоги відповідальність буде на вчителеві – радник міністра освіти Васильєв

Важливо

Із 1 вересня деякі школи можуть повернутися до навчання за партами. Якщо під час навчального процесу школу обстріляють росіяни, відповідальність за життя дітей лежатиме на учителеві класу. Але зважаючи на небезпеку, дітей краще взагалі вивезти із «гарячих» регіонів.

Такі думки в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia висловив почесний ректор Сумського державного університету, радник міністра освіти і науки України Анатолій Васильєв.  

Радник міністра Васильєв вважає, що якщо населені пункти далеко від кордону із росією, школи невеликі і є бомбосховище, яке може вмістити усіх учнів, то можна проводити навчання в очному режимі. Однак варто дослухатися до сигналів повітряної тривоги.

«Якщо прилетить на школу і там будуть діти – це буде уже відповідальність учителя, якому батьки довірили дітей. І на якого поклали відповідальність, щоб він спритно вивів учнів зі школи», – сказав він.

Разом з тим Васильєв радить вивезти дітей із міст і сіл, які росіяни бострілють із ствольної артилерії та систем залпового вогню.

«Якщо місто чи село обстрілюють зі ствольної артилерії і воно знаходиться у 30 км від російського кордону, то я б радив навчатися виключно онлайн. А краще взагалі виїхати і вивезти дітей, аби вони не були під постійною загрозою», – сказав радник міністра.

Раніше в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia німецький професор політології Андреас Хайнеманн-Грюдер сказав, що якщо президент рф володимир путін переможе в Україні, він захопить сусідні держави і встановить там тоталітарну форму правління, як в КНДР.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі