Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Нове «родинне гніздечко» для тих, хто його втратив: фонд Сергія Притули запускає проєкт Nest

Важливо

Благодійний фонд Сергія Притули запускає новий проєкт. Він називається NEST (з англійської — гніздо, — ред.). Проєкт має на меті допомагати українцям, будинки яких знищені внаслідок обстрілів окупантами.

Про це повідомив The Village.

«Ми розуміємо, наскільки українці ментально міцно пов’язані пуповиною зі своєю землею. Тому запускаємо проєкт NEST, який допоможе українським сім’ям залишатися на своїй землі», — розповідає засновник Фонду, волонтер та ведучий Нового каналу Сергій Притула.

Перший будинок уже стоїть на ділянці родини Кириленків. Це п’ятимодульний дім із трьома спальнями, кухнею та ванною кімнатою. У центральній кімнаті будинку розмістили картину української художниці Марії Приймаченко.
Родина заїхала туди 31 липня. Кошти на будинок для української родини зібрали американські школярі з Айдахо.

Проєкт NEST полягає у зведенні мобільних тимчасових будинків для тих, хто цього потребує. На відміну від модульних містечок, будинок зводиться не окремим поселенням, а на конкретній земельній ділянці родини.

Також, один модуль коштує п’ять тисяч доларів, кількість модулів може змінюватися залежно від розміру родини. Планується збудувати стільки будинків, скільки зможуть залучити донатів.

Зазначимо, що на зведення одного NESTу йде 5 днів. Мінімальна комплектація будинку включає три кімнати – спальня, ванна кімната та кухня. Залежно від кількості членів родини кількість модулів збільшуватиметься. Готові збірні конструкції монтують на розчищеній та розрівняній ділянці, підключають до наявних на території ОТГ комунікацій, комплектують меблями та технікою.

Нагадаємо, як раніше повідомляло BitukMedia українці за 3 дні перерахували засновнику благодійного фонду Сергія Притули і блогеру Ігорю Лаченкову 600 млн гривень на придбання 4 безпілотників «Байрактар» для ЗСУ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі