П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

16 годин у перекинутому човні – чоловіка врятували в Атлантичному океані (відео)

Важливо

16 годин провів 62-річний француз у перекинутому парусному човні в Атлантичному океані біля берегів Іспанії. Ім’я моряка не повідомляють. Чоловікові вдалося вижити, бо на судні утворилася повітряна бульбашка.

Про це повідомляє The Guardian.

12-метровий вітрильник Jeanne Solo Sailor у неділю 31 липня вранці вийшов із португальської столиці Лісабону. У понеділок 1 серпня увечері він відправив сигнал тривоги. Сталося близько 20:30 за місцевим часом, перебуваючи біля іспанських островів Сісаргас поруч із регіоном Галіція.

Перекинуте догори кілем судно Jeanne Solo Sailor знайшов рятувальний вертоліт, коли сонце уже сіло. Невдовзі прибуло і рятувальне судно. Коли до перевернутого вітрильника підпливли водолази, чоловік, який перебував там, постукав у дно. Таким чином, рятувальники зрозуміли, що моряк живий.

Але на той час море стало дуже бурхливим і проводити рятувальну операцію було неможливо. Тож до бортів приєднали плавучі кулі, аби судно не затоплювалося далі, і залишили його до ранку.

Як зрозуміли рятувальники, пірнувши під човен, француз уникнув переохолодження у льодяній воді, бо був одягнений у рятувальний костюм із неопрену. Повітря було достатньо багато – вода сягала чоловікові до колін. Однак саму операцію рятувальники описують як подію «на межі можливого».

Як повідомляло раніше BitukMedia, pятувальну операції із порятунку 10-річної слонихи та її доньки-слоненяти із дренажної ями провели рейнджери та ветеринари таїландської провінції Накхон Найок. Доросла тварина травмувалася під час порятунку і медики робили їй серцево-легеневу реанімацію.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі