Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Робили непрямий масаж серця – у Таїланді врятували слониху із дитинчам

Важливо

Рятувальну операції із порятунку 10-річної слонихи та її доньки-слоненяти із дренажної ями провели рейнджери та ветеринари таїландської провінції Накхон Найок. Доросла тварина травмувалася під час порятунку і медики робили їй серцево-легеневу реанімацію.

Про це повідомляє Daily Mail.

У Тайланді зараз сезон дощів. Слониха та її дитинча послизнулися на траві та вогкій землі і впали у дренажну яму глибиною близько 2 м.

Оскільки слониха самотужки не могла вибратися із ями і не підпускала нікого до дитинчати, їй вкололи три дози транквілізатора. Однак перед тим, як заснути, слониха вдарилася головою об бетон і відправилася у «нокаут». Рятувальники зізнаються, що боялися, що до того вона покличе на допомогу стадо слонів із 30 особин, яке було поблизу. Аби захиститися від тварин, люди встановили спеціальні огорожі.

Для того, щоб витягти самицю із ями, пригнали  екскаватор і вирішили скористатися ним як краном, закріпивши стропи під черевом тварини. Поки ветеринари і рейнджери працювали над порятунком, дитинча смоктало материнське молоко.

Після того, як слониху витягли із ями, вона була все ще у відключці. Їй на бік вилізли троє ветеринарів і намагалися провести серцево-легеневу реанімацію. Слониха отямилася, коли один із них почав злегка підстрибувати на її ребрах. В цей час слоненя, яке самостійно змогло вибратися із ями, штовхало маму головою у груди. Зрештою слониха отямилася і разом з донькою вирушила до стада.

Як повідомляло BitukMedia, у травні цього року до українських полярників на станцію «Академік Вернадський» завітала самиця південного морського слона.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі