Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Китай планує шукати життя на Венері

Важливо

Китай розглядає проект безпілотної космічної місії до Венери Venus Volcano Imaging and Climate Explorer (VOICE). Її можуть запустити у 2026 році, а планети вона дістанеться через рік. Метою штучного супутника буде вивчення атмосфери і геології планети, а також пошук середовища, придатного для життя.

Про це повідомляє Space.com.

Супутник буде працювати на круговій полярній орбіті на висоті 350 км від поверхні планети. Він зможе зняти геологічну еволюцію Венери, фізичні і хімічні процеси у атмосфері і взаємодію між атмосферою і поверхнею. Серед приладів буде поляриметричний радар, який зможе «зазирнути» за густі хмари в атмосфері і скласти карту поверхні планети. За Венерою також будуть спостерігати в ультрафіолетовому, видимому та ближньому інфрачервоному діапазоні і створять мультиспектральні зображення. Також супутник визначить, чи існує на Венері середовище, потенційно придатне для життя.

Основною для Китаю поки є програма із дослідження Місяця. VOICE – це програма-кандидат, яка розглядається, як одна із 13 в рамках третьої стратегічної пріоритетної програми Китайської академії наук. Він конкурує із трьома іншими програмами: E-type Asteroid Sample Return із збору зразків із астероїда 1989 ML на орбіті між Землю та Марсом; програмою із кліматичних досліджень на низькій навколоземній орбіті і супутниковою місією для спостереження за течіями в океані.

Як повідомляло BitukMedia, марсохід Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) Perseverance в рамках своєї місії добув вже 10-й зразок ґрунту на Червоній планеті.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі