П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Цілющий дотик – на фермі пропонують обійматися з коровами

Важливо

34-річний бізнес-стратег із австралійського Голдсборо Лоуренс Фокс покинув роботу і створив коров’ячу ферму, де гостям дозволяють пестити тварин. Співробітники говорять, що це має психотерапевтичний ефект.

Історію незвичної терапії розповідає The Guardian.

Фокс пригадує, що якось вигорів на роботі. Прагнучи відпочити, він почав відвідувати місцеву коров’ячу ферму. З того часу йому стало краще.

«Я зрозумів, наскільки я був нещасним і яким я став щасливим. Я виріс серед скакових коней, які дуже агресивні і можуть відкусити тобі руку або вдарити копитом в обличчя. Але корови – це дуже великі, милі тварин, вони дозволяли мені обійматися з ними і лежати поруч. Це змінило правила гри», – пригадує чоловік.

Коли Фокс дізнався, що рано чи пізно корів відправлять на бійню, він їх викупив, перевіз на північ Квінсленду та поселив там на фермі. Кожну корову він купив за криптовалюту, що надавало їм більшої цінності, ніж звичайній ринковій худобі. Адже тепер це були не просто корови, а психотерапевти.

Чоловік створив громадську організацію Cow Cuddling Co. На роботу набирає людей, які мають психічні захворювання.

«Ідея полягає в тому, що це не тільки стійкий бізнес із лікування через контакт із коровами, але й спосіб розповісти людям, що ж більш широкі проблеми у нашому суспільстві, такі як психічні захворювання», – каже Фокс.

Донна Астілл — перша співробітниця Cow Cuddling Co. Жінка страждає на численні психічні захворювання, але зізнається – робота на фермі змінила її життя.

«У мене посттравматичний стресовий розлад, прикордонний розлад особистості, соціофобія, депресія та істероїдна дисфорія. Я борюся в житті з багатьма речами, навіть просто встаючи з ліжка» – зізнається Астілл.

Оскільки її дітям по 17 років, жінка пішла працювати на ферму до Фокса. Тепер кожного дня починає працювати о 6-й ранку, виганяючи корів на випас.

«Кожна корова має свій характер, вони просто неймовірні. Я тут шість місяців і точно бачу поліпшення в собі. Мій рівень тривоги знизився в усіх аспектах мого життя. Мені подобається вставати з ліжка. Я насправді посміхаюся, коли я навіть не на роботі», – розповідає Астілл і зізнається, що ще півроку тому у таке б не повірила.

Як повідомляло раніше BitukMedia, влада норвезького міста Осло погрожує приспати моржиху Фрею якщо роззяви не перестануть збиратися довкола неї натовпами. Тварина запливла на узбережжя всередині липня і стала місцевою знаменитістю.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі