Вівторок, 19 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Влада погрожує приспати «селебриті»-моржиху – увага публіки стає загрозливою (відео)

Важливо

Молода моржиха, яку назвали Фрея, опинилася на узбережжі норвезької столиці Осло всередині липня. Однак увага до тварини загрожує як самій тварині, так і людям. Влада погрожує приспати моржиху, якщо роззяви не перестануть збиратися довкола неї натовпами.

Про це повідомляє The Guardian.

Моржиху, яка запливла надто далеко від арктичних вод, помічали раніше у Великій Британії, Швеції, Данії та Нідерландах. З 17 липня вона проводить відпустку у водах Осло. Зазвичай моржі не запливають так далеко на південь. Але кліматичні зміни збивають їх, а також китів та інших тварин, із пантелику.

Тварину назвали Фрея – на честь скандинавської богині кохання та покровительки воїнів. 600-кілограмова моржиха загалом почувалася добре – вона їсть та лежить на сонечку. Особливо любить відпочивати на катерах та моторних човнах – і уже потопила кілька штук, намагаючись в них облаштуватися.

Попри вчинену шкоду, скандинави раді гості, навіть встановили онлайн-трансляцію і спостерігали, як вона ганяється за качкою та лебедем.

Однак людей довкола моржихи стає надто багато і це може її стурбувати. Місцева влада, яка раніше попереджала не наближатися до тварини, розглядає інші заходи щодо утримання Фреї. Серед можливих – евтаназія. Звістка про те, що тварину збираються приспати, збентежила і розгнівила соцмережі.

«Безрозсудна поведінка населення і недотримання рекомендацій ставить під життя загрозу людей», – наполягає влада.

Однак від натовпів прихильників погано і самій Фреї.

«Її здоров’я явно погіршилося. Моржиха не отримує достатньо відпочинку, і експерти, до яких ми зараз зверталися, підозрюють, що тварина перебуває в стані стресу», – каже Надя Джадаіні, представниця місцевої рибальської агенції.

Як повідомляло раніше BitukMedia, арктичного кита білугу виявили в районі шлюзу на річці Сена на відстані 70 км від Парижа. Науковці намагалися спрямувати його до гирла, аби він вийшов в океан.  Як стало відомо згодом, його виловили у сітку та випустили у океан.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі