Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У річці біля Парижа рятують арктичного кита

Важливо

Арктичного кита білугу виявили в районі шлюзу на річці Сена на відстані 70 км від Парижа. Науковці намагаються спрямувати його до гирла, аби він вийшов в океан.

Про це повідомляє The Guardian.

Вперше про білугу у Сені повідомили у вівторок, 2 серпня. Зараз науковці намагаються спрямувати його до гирла річки і вивести назад у Ла-Манш, звідки він приплив.

Розміри білуги не називають, але доросла особина може сягати 4 м в довжину. Спеціалісти із французької групи дослідження морських тварин кажуть, що кит мало часу проводить на поверхні, а отже має здорові легені.

Однак науковці попереджають – Сена надто забруднена і надто шумна, а кити дуже чутливі до гучних звуків. Уже зараз у кита хвороблива шкіра і він втратив забагато ваги.

За білугою будуть слідкувати за допомогою дрона і намагатимуться годувати його, аби він не помер від голоду. Місцевих просять бути уважними і не турбувати тварину – білуги належать до вимираючих видів.

Два місяці тому у Сені знайшли мертву косатку – вона не мала на що полювати і померла від голоду. Арктичні кити мігрують у південніші води Атлантичного океану у вересні, коли Арктика вкривається льодом . Однак рідко запливають так далеко на південь.

Як повідомляло раніше BitukMedia, pятувальну операції із порятунку 10-річної слонихи та її доньки-слоненяти із дренажної ями провели рейнджери та ветеринари таїландської провінції Накхон Найок. Доросла тварина травмувалася під час порятунку і медики робили їй серцево-легеневу реанімацію.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі