Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Знявся у 28 фільмах – небезпечний злочинець переховувався 30 років

Важливо

Небезпечного розбійника на ім’я Ом Пракаш, відомого як «Паша», затримали індійські правоохоронці. Він переховувався 30 років і встиг знятися у 28 фільмах. Два останні роки його вважали найбільш розшукуваним злочинцем у індійському штаті Гар’яна.

Про це повідомляє ВВС.

Поліція Гар’яни 30 років розшукувала колишнього військового Пракаша за пограбування і вбивство. Тим часом він жив спокійним життям у сусідньому штаті Уттар-Прадеш. Чоловік зробив собі нові офіційні документи, завів родину, водив вантажівку, гастролював довколишніми селами із групою релігійних співаків та навіть встиг знятися у 28 місцевих малобюджетних фільмах мовою хінді. Зараз йому 65 років.

На початку цього тижня копи увірвалися у його будинок у нетрях міста Газіабад. Правоохоронці кажуть – у всіх підробних документах він вказав своє справжнє ім’я й справжнє ім’я свого батька. Так його і вирахували. Операцію провели таємно – боялися, що Пракаш утече і зникне ще на 30 років, зізнаються у поліції.

«Паша» був одружений на простій жінці на ім’я Раджкумарі протягом 25 років, вони мають трьох дітей. Родина каже, що не знала про кримінальне минуле чоловіка. Однак Раджкумарі він також обдурив – у 1997-му, коли вони побралися, чоловік уже мав одну дружину, лишив її у Гар’яні. Раджкумарі каже, що родина не хоче тепер бачити Пракаша – «нічого хорошого із цього не вийде».

Надзвичайна історія зникнення і полювання

Пракаш 12 років працював водієм вантажівки у військах зв’язку в індійській армії. 1988-го його звільнили за те, що був відсутній на роботі чотири роки. Ще будучи військовим, у 1986-му, він викрав машину. У 1990-му – мотоцикл, швейну машинку та скутер. Злочини відбувалися в різних районах. Іноді Пракаша затримували, але потім звільняли під заставу. 1992-го він з напарником спробував пограбувати велосипедиста. Чоловік чинив спротив, тож вони ударили його ножем. Коли на шум прибігли люди, злочинці покинули свій скутер і втекли. Таким чином до злочинів Пракаша додалося ще й убивство. Спільника затримали і він відсидів близько 8 років у в’язниці.

Пракаш тим часом подався у храми у південних штатах, а 1993-го повернувся і оселився у штаті Уттар-Прадеш, за 180 км від дому. Там він водив вантажівку, потім працював у магазині, який продавав чи здавав в оренду прилади VCR для запису фільмів на касети. У Газіабаді його знали як Баджранг Балі – за назвою того ж магазину – або як Фауджі Тау – «дядько-солдат».

У кіно «Паша» почав зніматися у 2007 році. Він грав сільського голову, лиходія та навіть поліцейського констебля. Один із фільмів за його участі – Takrav – має на YouTube 7,6 млн переглядів. Кліпи із нього загалом набрали теж кілька мільйонів.

Пракаш грає одну із найпомітніших другорядних ролей у фільмі “Такрав”, 2011 рік. Фото: Chanda, скрін із відео

Справу Пракаша підняли 2020 року. Його оголосили найбільш розшукуваним злочинцем і призначили за нього винагороду у 25 тис. рупій – $315. Це дивно, бо зазвичай такі старі справи піднімають з трьох причин – це серійний убивця, терорист або поліція отримала інформацію про злочинця.

Поліцейські почали відвідувати Гар’яну і спілкуватися із місцевими людьми 50-60 років. Першого разу вони здогадалися, що «Паша» може жити у Уттар-Прадеші. За другим разом вони знайшли номер телефону, зареєстрований на ім’я Пракаша – і таким чином змогли його вистежити.

Але тепер справа поліції – довести, що вони спіймали саме ту людину. Адже вони впізнали «Пашу» за фото 30-річної давнини, спостерігаючи за ним протягом тижня. Ще одна проблема – зібрати суттєві докази для обвинувачення.

Як повідомляло раніше BitukMedia, мешканка села в індійському штаті Мадх’я-Прадеш Ґенда Бай випадково знайшла у лісі необроблений діамант. Він має вагу 4,39 карат (0,88 грам) і коштує близько $25,5 тис. Жінка планує на суму від його продажу збудувати будинок і влаштувати весілля для своїх дітей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі