П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дайвер зняв чудернацьку медузу – вона вразила науковців (відео)

Важливо

Морські біологи зацікавилися незвичною медузою, яку зняв біля берегів Папуа-Нової Гвінеї аквалангіст Доріан Борхердс. Припускають, що це новий вид.

Про це повідомляє The Guardian.

Борчердс має компанію, яка надає туристам акваланги, і займається підводним плаванням близько 20 років. Він каже, що зустрічав таких медуз три чи чотири рази. Тож цього разу він зняв її, а його дружина залила відео у додаток Jellyfish app, який визначає вид медуз.

Відео побачила співзасновниця проекту Jellyfish app Ліза-Ен Гершвін. Зізнається – ледь не упала зі крісла. Спочатку вона подумала, що це Chirodectes maculatus – медуза, яку бачили лише один раз на півночі австралійського штату Квінсленд після циклону у 1997 році. Гершвін свого часу допомогла класифікувати цю медузу як новий вид.

Зрештою, вона звернулася до колишнього куратора музею Квінсленда, в експозиції якого є Chirodectes maculatus. Вони передилися відео кадр за кадром і дійшли висновку, що у медузи, яку зняв Борхердс. У неї інший малюнок на тілі, вона має розмір футбольного м’яча, а музейний експонат може вміститися в долоню. Тож науковці прийшли до висновку, що це новий вид, але із того ж роду.

Однак деякі біологи вважають, що на відео – Chirodectes maculatus. В будь-якому разі, відповідь на це питання дасть лише дослідження живої медузи і ДНК-аналіз.

Як повідомляло раніше BitukMedia, aрктичного кита білугу виявили в районі шлюзу на річці Сена на відстані 70 км від Парижа. Науковці намагаються спрямувати його до гирла, аби він вийшов в океан.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі