П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Єрмак обговорює заміну Будапештському меморандуму із Фог Расмуссеном – The Guardian

Важливо

Голова офісу президента України Андрій Єрмак є співголовою міжнародної групи, яка обговорює нові гарантії безпеки для України. Вони мають замінити Будапештський меморандум. До групи входить, серед інших, і колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен. Нові гарантії безпеки будуть діяти до вступу України в НАТО, оскільки його ускладнює росія.

Про це Єрмак написав у колонці для британського видання The Guardian.

«Хоча довгостроковою метою України залишається членство в НАТО, ми визнаємо, що нинішня войовнича політика Росії ускладнює це. Разом з тим, нам потрібні юридичні зобов’язання щодо гарантій наших союзників щодо надання зброї, обміну розвідданими, підтримки нашої оборони та захисту нашої економіки», – пише Андрій Єрмак.

Окрім уже зазначеного Фог Расмуссена, до міжнародної групи Вільям Хейг, колишній міністр закордонних справ Великобританії; Кевін Радд, колишній прем’єр-міністр Австралії, і Карл Більдт, колишній прем’єр-міністр Швеції. Результати роботи групи Єрмак обіцяє опублікувати уже невдовзі.

Раніше в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia німецький професор політології Андреас Хайнеманн-Грюдер розповів, що на Заході зростає готовність допомогти Україні виграти війну з росією. Проте путін все ще має підтримку серед європейських політсил, які довго лишаються при владі. Вплинути на врегулювання стосунків між Україною і росією після війни може Китай.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі