Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Захід має зазирнути у провалля – німецький політолог про підтримку України

Важливо

Якщо президент рф володимир путін переможе в Україні, він захопить сусідні держави і встановить там тоталітарну форму правління, як в КНДР.  Проте у Європі досі намагаються побудувати мости із кремлем.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia сказав німецький професор політології Андреас Хайнеманн-Грюдер, старший науковий співробітник Боннського міжнародного центру конверсії.

«Думки «а що ж буде, якщо Путін виграє?» поки що лише крок за кроком просочуються у голови західного керівництва», – каже Хайнеман-Грюдер.

Він пояснює, що нинішнє керівництво Німеччини досі намагається утримати політичну лінію, яка тривала останні 50 років. Тому у Берліні все ще сподіваються навести мости між Бундестагом та кремлем. Їхнім пріоритетом є бізнес-інтереси.

Хоча готовність допомогти Україні зараз зростає, Захід все ж  постачає зброю, яка дає можливість лише зупинити воєнну путінську машину, але не виграти, каже Хайнеманн-Грюдер. На Заході досі не розуміють, що це війна між демократією і диктатурою і що значення її величезне.

Політолог прогнозує, що путін буде розширювати військову агресію в подальшому і захопить інші європейські країни. Після того, кремль встановить там тоталітарну диктатуру, як у Північній Кореї.  

«Захід має уважно подивитися у провалля – у те провалля, в яке Україна дивиться кожного дня. Захід має зрозуміти, що якщо Путін виграє, усі колишній країни Варшавського договору будуть жити, як Північна Корея, – що в уяві Путіна є ідеальним суспільством на територіях, які він контролює і для людей, які їх населяють», – каже Хайнеман-Грюдер.

Як повідомляло раніше BitukMedia, від удару по аеродрому Саки біля села Новофедорівка в окупованому Криму 9 серпня російські військова втратили сім літаків. Це найбільша втрата російської авіації за один день із часів Другої світової війни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі