П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Патрулював”: у прикордонну фотопастку потрапив ведмідь

Важливо

Поблизу кордону з Румунією помітили ведмедя. Господар Карпат потрапив в об’єктив фотопастки прикордонників. Він неспішно “патрулював” українсько-румунську ділянку кордону.

“Застерігаємо усіх, хто планує прогулянки манівцями, не наражати себе на небезпеку”, – повідомляють у Державній прикордонній службі.

Як розповів старший офіцер пресслужби Чернівецького прикордонного загону Костянтин Ліснік у коментарі для “УП. Життя”, ведмедя помітили на ділянці прикордонної служби Селятин на кордоні Чернівецької та Івано-Франківської областей.

“Позаштатний працівник прикордонної служби України”, “допомагає ловити ухилянтів”, “то мігрант в костюмі ведмедя”, “ухилянтам на замітку! Якщо не хочуть стати обідом для бурого, нехай сидять вдома”, – жартують під постом Держприкордонслужби України користувачі.

Лісовий господар потрапив в об’єктив фотопастки, які прикордонники встановлюють для виявлення правопорушників, які намагаються у незаконний спосіб перетнути кордон. “Це територія національного парку “Верховинський”. Ми розставляємо фотопастки на ймовірних маршрутах, якими до кордону можуть прямувати люди, але замість правопорушника зафіксували ведмедя”, – розповів прикордонник.

За його словами на цій ділянці від початку року виявили 82 порушників держкордону. “Звірів у тому регіоні багато, бачили кабанів, оленів, косуль, лисиць, вовків. Найчастіше працівники натрапляють на кабанів. У випадку загрози життю працівник може зробити попереджувальний постріл у повітря, аби відлякати тварину”, – додав Костянтин Ліснік.

Як розповідало раніше BitukMedia, травмований війною ведмідь з Донеччини житиме у шотландському зоопарку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі