Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Квартира мрії”: здали в оренду житло площею близько 5 кв. м

Важливо

У Шанхаї, одному з найбільших міст Китаю, за день здали в оренду крихітну квартирку площею близько п’яти квадратних метрів. “Будьте обережні, приймаючи душ, інакше ваша постіль намокне”, – попередив агент з нерухомості. У мегаполісі гостро бракує житла за доступною ціною.

Про це повідомляє South China Morning Post.

Житло зняв водій з курєрської доставки їжі за 300 юанів (42 долари) на місяць. Квартира знаходиться під сходами. У ній є туалет з маленькою раковиною, а за ним — “спальне місце”, це матрац. Над “ліжком” висить водонагрівач. При цьому людина спатиме головою до унітазу.

За словами ріелтора, така ціна за місяць “оренди всього приміщення”, що включає “спальню, ванну, кухню та вітальню”, – це чудова угода. Під “вітальнею” мається на увазі сходовий майданчик в під’їзді. Посидіти з друзями ріелтор пропонує на кухні – тобто на сходах. У самій квартирі, що складається з “ванної” і “спальні”, немає вікон. “Будьте обережні, приймаючи душ, інакше ваша постіль намокне”, — жартома каже ріелтор на відео.

Фото – SCMP composite/Douyin

Ріелтор, який виклав в мережу відеоролик, назвав лот “квартирою мрії”, маючи на увазі той факт, що на ринку нерухомості Шанхаю це справді гарна пропозиція.

За даними місцевого агентства з оцінки нерухомості Baisen Appraisal, середня плата за квартиру з однією спальнею в Шанхаї становить понад 5134 юанів (від 720 доларів) на місяць. Половина населення мегаполісу заробляє менше 6 тисяч юанів (840 доларів) на місяць. Охоронці, касири та офіціанти отримають не більше 5 тисяч юанів.

За словами ріелторів, житло вартістю менше тисячі юанів на місяць орендують вже в день публікації оголошення. Найчастіше такі квартири винаймають кур’єри та водії. Мегаполіс густо заселений бажаючими заробити в містах першого ешелону, а тому вартість оренди постійно зростає.

Як розповідало раніше BitukMedia, невелику квартиру-студію у англійському місті Дадлі здають разом із ґратованою камерою для затриманих. Раніше у будинку був поліцейський відділок, і архітектори вирішили зберегти колишній шарм.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі