Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Подолали Німеччину – українські захисники борються на лицарському турнірі у Мексиці (ексклюзивнi ВІДЕО)

Важливо

Українська наУкраїнська національна збірна спортсменів зі середньовічного бою бере участь у Чемпіонаті світу у Мексиці. Наша команда на 80% складається із українських військових із зони бойових дій. 2 травня Україна здолала команду Німеччини та отримала технічну перемогу над Данією, а також перемогу над представником Чилі в одиночному поєдинку.

Про це виданню BitukMedia ексклюзивно розповіли в Асоціації клубів України з середньовічного бою “Айна Бера”.

Чемпіонат організувала Міжнародна федерація середньовічного бою  (IMCF), він відбувається у мексиканському парку розваг Valle del Silencio La Marquesa у передмісті Мехіко.

Планували, що до української команди увійдуть понад 30 осіб, проте не всі змогли оформити відпустки у своїх військових підрозділах.  Більшість цьогорічних учасників чемпіонату – представники Асоціації “Айна Бера”.

Вирушили закордон учасники за власний рахунок, не просили про допомогу від держаки. Кажуть, розуміють, що є більш нагальні потреби.

Фото: Альона Власюк

Окрім України участь в змаганнях візьмуть  такі країни: Австрія, Бразилія, Канада, Чилі, Китай, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ірландія, Мексика, Польща, Шотландія, Іспанія та США.

У перший день змагань 2 травня Україна спромоглася вибороти перемогу у турнірі “5 на 5” у Німеччини та здобути технічну перемогу у Данії. Разом з ними у групі були також Мексика, Канада та Франція. Кожна країна змагалася проти іншої зі списку.

Попри дві перемоги, українська команда не пройшла у півфінал у номінації “5 на 5”.

У номінації «Алебарда» (зброя із довгим древком, подібна до бойової сокири)  брали участь США, Квебек, Чилі та Україна. Наш лицар Денис Роговський виборов перемогу у представника Чилі.

Проте змагання не завершуються. 3 травня відбудуться поєдинки у номінаціях “Довгий меч”, Професійні бої  та “10 на 10”.

Довгим – дворучним – мечем від України фехтуватиме також жінка – Катерина Умярова  (на головному фото).

У номінації «10 на 10» за Україну будуть змагатися представник Польщі та два фіни.

4 травня відбудеться турнір у номінації “Щит і меч”, в якій візьмуть участь українки Катерина Умярова і Наталія Гордєєва.

Також відбудеться найбільш масовий бугурт – групове змагання – «16 на 16», де в одній команді із нашими лицарями виступлять бразильці.

Фото: Альона Власюк

Також українські лицарі зустрілися із представниками посольства України в Мексиці та нашими військовими, які проходять реабілітацію за підтримки посольства.

Слідкувати за боями можна на Facebook-сторінці Hаціональної збірної https://www.facebook.com/NationalTeamUA.

Оновлення:

Результати Україна на чемпіонаті:

Срібло в номінації “5 на 5” (жінки) – альянс України (Наталія Гордєєва), Канади, Квебеку, Бразилії і Данії.

Срібло в номінації «Баклер і меч» – Денис Роговський.

Бронза в номінації “10 на 10» – альянс України, Фінляндії та Польщі.

Бронза в номінації “Довгий Меч” – Умярова Катерина.

4 місце в номінації “Щит і меч”(жінки) – Гордеєєва Наталія.

4 місце в номінації “16 на 16” – альянс України, Бразилії, Квебеку та США.

Як повідомляло BitukMedia, у розпорядження науковців потрапила повністю збережена середньовічна рукавиця, датована XIV століттям. Її знайшли під час розкопок біля замку Кібург, що на південь від міста Вінтертур (Швейцарія). Археологи вражені – здається, час пошкодував цей артефакт.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі