Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Їм кашу на сніданок і багато овочів” – 93-річний атлет продовжує займатися спортом

Важливо

93-річний британський спортсмен Джон Старбук, відомий як “Легенда”, відвідує спортзал шість днів на тиждень. За життя він пробіг 52 марафони. Але каже – ніколи не планував бути довгожителем. Думав, що помре до 70 років.

Про чоловіка розповідає New York Post.

Старбук починає заняття із велотренажерів, потім тренує верхні м’язи тулуба. Тренування триває близько до п’ятої вечора.

Крім того, він прекрасно плаває уже понад 80 років – із часів юності. “Прокачав” уміння, коли служив військовим медиком.

На своє 80-річчя чоловік проплив близько 1,5 км у відкритому морі довкола шотландських островів Джура і Скарба. Плаває тричі на тиждень він і досі. І грає у водне поло.

Найкращий результат із марафонів – 4 год 14 хв. Свій останній марафон пробіг у 88 років.

“10 чи 15 років тому ліка сказав мені – треба б вам зав’язувати із бігом. Я сказав – ага, гаразд. І пробіг ще 15 марафонів після того”, – пригадує пенсіонер.

На питання, як так довго вдається бути у спорті, Старбук відповідає – то все гени.

І головний його секрет – ніколи ні про що не хвилюватися.

Більше нічого особливого, каже цей батько трьох дітей.

“Нічого такого не роблю. Хіба що ніколи багато не пив і не курив. Дієта моя абсолютно звичайна. Я їм кашу на сніданок і багато овочів. І не їм багато смаженого”, – каже “Легенда”.

“Як був молодшим, думав, помру десь у 70. У 1945-го не думав, що доживу до 2000-го. До 3000-ного тим паче”, – жартує чоловік.

“Багато людей думають, що якщо їм 50, то це вже вони старі”, – каже Старбук.

Він рекомендує пенсіонерам пробігати 1,5-3 км підтюпцем чи проходити кроком, якщо важко. Ну й ходити до спортзалу. Не перевтомлюватися, а просто отримувати задоволення.

Як розповідало BitukMedia, 60-річна юристка Алехандра Родрігез із Аргентини візьме участь у конкурсі Міс Всесвіт – вона перемогла на національному рівні. Про свою вроду каже – це генетика і лише трохи звичайного догляду.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі