Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Отримала “полуничну” назву: біологи знайшли морську істоту з 20 кінцівками (ВІДЕО)

Важливо

Морську істоту з 20 кінцівками завдовжки 20 см виявили океанологи поблизу Антарктиди. Цей новий вид має моторошний вигляд. Втім, прозвали знахідку досить лагідним ім’ям — антарктична полунична пір’яна зірка.

Про це розповідає Business Insider.

Нову морську істоту знайшли на глибині від 65 до 1170 метрів. Її офіційна назва – Promachocrinus fragarius. Вчені віднесли її до виду Feather Star (пір’яна зірка) і до класу Crinoidea (морські лілії), до якого входять морські зірки, морські їжаки, “пісочні долари” (плоскі щитоподібні морські їжаки) та “морські огірки” (голотурії).

“Полуничну” назву морська істота отримала завдяки крихітним опуклостям на тілі, що нагадують ягоди. До них кріпляться вусики, за допомогою яких вона й тримається за дно.

Пересувається така лілія за рахунок довших і бугристих кінцівок, схожих на пір’я. За словами професора морської біології Каліфорнійського університету Грега Рауса, їхня довжина становить близько 20 см.

В інтерв’ю виданню дослідники розповіли, що спочатку в групі антарктичних пір’яних зірок був лише один вид – Promachocrinus kerguelensis.

Але, протягнувши сітку Південним океаном у пошуках нових зразків цих істот, вчені визначили чотири нові види, які можуть підпадати під групу антарктичних пір’яних зірок. При цьому типове положення пір’я зірки полягає в тому, що “руки” розкинуті вгору, а вусики спрямовані вниз.

З новим відкриттям дослідники можуть додати до категорії антарктичних пір’яних зірок вісім видів, зокрема ті, які виявили раніше, але помилково вважали їх окремим видом.

Як розповідало раніше BitukMedia, невідому науці моторошну істоту з 24 очима знайшли у ставку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі