Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Такий він, цей Джонсонюк – експрем’єра вигнали із виборчої дільниці, бо прийшов без паспорта

Важливо

Колишнього прем’єра Британії Бориса Джонсона відправили додому за ID-карткою, коли він прийшов голосувати на місцеві вибори. Такі порядки свого часу запровадив сам Джонсон. Тож співробітники дільниці не дали йому з першої спроби віддати свій голос за кандидатуру наглядача за роботою поліції.

Про це повідомляє ВВС.

Курйозна історія відбулася на виборчій дільниці на півдні Оксфордшира. Джонсон прийшов поголосувати за комісара із питань поліції та кримінальних справ. Це виборна посада у Англії та Вельсі, функція якої – нагляд за роботою правоохоронців.

Однак експрем’єр став жертвою свого власного законодавства. У 2022-му в Закон про вибори його уряд вніс положення, що для голосування потрібне ID-картка із фото власника.

Вперше місцеві вибори за такими правилами відбулися у березні минулого року у Англії. Близько 14 тис. осіб не змогли проголосувати на них через нові урядові вимоги, повідомляла тоді Виборча комісія.

Це при тому, що уряд визначив аж 22 документи, які можу бути використані як ID під час голосування – включаючи паспорт, водійське та пенсійне посвідчення, посвідчення людини із інвалідністю тощо.

Проте і у самого Джонсона нічого із 22 документів при собі не виявилося.

“Знаючи добре Джонсона, я не скажу, що мене це дуже дивує. І я знаю, що він просто пішов додому, взяв якийсь документ, повернувся і проголосував за когось із консерваторів”, – прокоментував журналістам головний парторг консервативної партії часів Джонсона Кріс Гітон-Харріс.

Як повідомляло BitukMedia, військовим британської армії, яка займається потужною підготовкою українських захисників, дозволили носити бороди. Командування каже – прислухалося до побажань військових.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі