Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кожна символічна – митці створили писанки із відстріляних гільз для допомоги ЗСУ

Важливо

Українські митці із творчого об’єднання Ponad створили писанки із відстріляних гільз українських військових. Кожне яйце має свою символіку та присвячене певному місту. Гроші від проекту підуть на дрони для ЗСУ.

Про це повідомляє Marie Claire.

Митці відлили із переплавлених гільз писанки, які символізують п’ять окупованих регіонів України – Луганщину, Донеччину, Запорізьку область, Херсонщину та Крим.

писанки із відстріляних гільз Ponad United24

Так, на писанці, присвяченій Криму, зображене море, яка б’ється об стіни скелі та символ кримських татар тарак-тамга. Колоски на писанці означають відновлення життя.

писанки із відстріляних гільз Ponad United24


На писанці “Запоріжжя” дизайнерка Марія Кінович спробувала передати спадковість захисників української землі – від запорізьких козаків до нинішніх воїнів.

писанки із відстріляних гільз Ponad United24

На писанці “Херсон” авторка під псевдонімом Oly Saur зобразила птахів (на Херсонщині їх популяція є більшою, ніж у інших регіонах України), риб, пшеницю, кавуни і Хаблівський маяк. У традиційному писанкарстві птахи знаменують мир і початок життя, а риби – довголіття.

писанки із відстріляних гільз Ponad United24

На писанці “Донеччина” Сергій Мірчук зобразив морські хвилі як символ Примор’я, куди входить Донеччина. Чотирипелюсткові гвоздики є традиційним писанкарським символом у цьому регіоні.

писанки із відстріляних гільз Ponad United24

На писанці “Луганщина” художник Roman Chizz зобразив щит і троянду – він присвятив писанку захисникам України.

Всього таких писанок 24. Їх будуть не продавати, а розігрувати. Щоб взяти участь, треба пожертвувати щонайменше $24 на дрони-розвідники RQ-35 Heidrun в межах збору актора, виконавця ролі джедая Люка Скайвокера Марка Гемміла, амбасадора платформи United24. Зробити це можна за посиланням https://u24.gov.ua/uk/dronation.

Як повідомляло BitukMedia, на фасаді першого корпусу Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського” з’явилася мініскульптурка “Цукровий бурячок”. Експозиція стала 39-ю мініскульптурою проєкту Юлії Бевзенко “Шукай!”, який розповідає історію Києва.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі