Субота, 18 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Києві на Троєщині заблукав бобер. Його врятували

Важливо

Молодого бобра, який вирушив у сезонну міграцію і заблукав у Києві, врятували зооволонтери. Тварину помітили між будинків на Троєщині.

Про це повідомляє ТСН.

Жителі вулиці Сержа Лефаря на Троєщині помітили дорослого бобра біля своїх будинків ще вранці, близько 8-ї години 1 травня. Тварина цілий день блукала двором, потім заховалася під кущем біля будинку.

Мешканці викликали зоорятувальників із Команди порятунку тварин.

“Наші колеги змогли виїхати на місце під вечір, 1 травня, і за допомогою сітки впіймали бобра. Тварина не була травмована, тому ми випустили її на волю біля найближчої водойми у природні умови. Це був здоровенний, і скоріш за все, молодий бобер, він просто заблукав у цьому районі та опинився серед асфальту”, – розповідають волонтери.

Вони пояснюють, що зараз у бобрів сезон міграції молодих особин.

“У них такий спосіб життя. Коли дітки у сімействі бобрів підростають, то батьки навесні їх просто виганяють з рідної греблі, і вони мають самостійно знайти собі оселю. Тому, ймовірно, наш врятований бобер рухався Троєщиною в пошуках нової домівки і заблукав серед багатоповерхівок, тому й опинився в незвичному для себе місці. Зараз він уже у своєму природному середовищі і, можливо, навіть знайшов нову домівку”, – пояснюють волонтери.

Як повідомляло BitukMedia, поліція міста Беллінгхем у американському штаті Вашингтон вимушена була взяти бобра під варту “у якості запобіжного заходу”. Тварина два дні поспіль перекривала дорожній рух.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі