Субота, 18 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вивчала роботу м’язів і захопилася – 45-річна колишня бібліотекарка стала чемпіонкою з бодибілдінгу (ВІДЕО)

Важливо

Діана Хаджирадєва раніше працювала бібліотекаркою в Ізмаїлі на півдні Одещини. Тепер вона у 45 років виграла чемпіонат України із бодибілдінгу. Все почалося із “ковіду” – аби відновитися, жінка пішла до спортзали. А тепер допомагає іншим.

Про її історію розповідає Суспільне.

Діана народилася в селі, вчилася на вчительку початкових класів і образотворчого мистецтва. Проте в школі працювати не захотіла – каже, там не вистачає часу для себе, хоча дітей і любить.

Тож більшу частину життя жінка працювала бібліотекаркою. Там проводила виховні заходи та оформлювала приміщення.

Потім жінка перенесла Covid-19, і аби реабілітуватися, пішла до спортзали. А там почала і тренерську кар’єру.

“Мені стало цікаво як працюють м’язи, як все в організмі налаштовано, що можна робити з тілом. Мене все це заглибило. Якось дівчата, з якими ми просто займалися в залі, запропонували їх тренувати. Тоді я наважилася піти з бібліотеки і почала тренерську діяльність”, — розповідає спортсменка.

Після початку повномасштабного російського вторгнення деякий час тренуватися не було змоги. Але Діана зрозуміла, що це треба змінювати.

“Посидівши трохи вдома я зрозуміла, що не зможу довго так, треба щось робити задля того, щоб самій вийти з цього стану і витягати інших. Я змінила тренування і ми почали використовувати вправи, які допомогли виплеснути весь негатив, агресію та впоратися зі стресом”, — розовідає тренерка.

З початком війни тренером в зал прийшов працювати колишній чемпіон України з бодибілдингу. Ще через місяць туди взяли колишню спортсменку-бодибілдерку, яка викладала уроки позування. Діана зрозуміла, що це її шанс потрапити у “великий спорт”.

Першими її змаганнями став Всеукраїнський чемпіонат по бодибілдингу, який проходив 2023 року у Львові. Вона здобула там перше місце.

“Коли я стояла на сцені і спочатку зрозуміла, що увійшла в топ-6, для мене це вже було перемогою. Але коли оголосили, що я стала переможницею, я не могла повірити, що це правда. Я була горда за себе і пишалася собою”, — пригадує чемпіонка.

У цьому році Діана уже виступила у двох чемпіонатах. На змаганнях “Південна Пальміра” стала третьою, а на чемпіонаті України, що проходив в Черкасах, потрапила у шістку кращих.

Як розповідало BitukMedia, 43-річна Ірина Карпенко-Гольцева із Бучанщини важить понад 100 кг і попри це захоплює глядачів своїми східними танцями. Бодіпозитивна артистка каже – Україна найкраще, що могло статися у її житті, бо тут кожен може взяти долю у свої руки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі