Субота, 18 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Працювати потрібно до перемоги – легендарний волонтер із Херсона продовжує свою діяльність (ВІДЕО)

Важливо

Волонтер Григорій Янченко (“дядя Гриша”) збирав кошти на ЗСУ навіть в окупованому росіянами Херсоні. Тепер відвідує різні міста України та продовжує свою діяльність. Зараз чоловік мешкає у Луцьку.

Про це повідомляє Суспільне.

“Дядя Гриша” пересувається на колісному візку. Пораненення отримав під час служби у радянській армії у 1968-му. Через те втратив ногу. Пережив 25 операцій. Зараз чолоку 76 років.

Янченко став відомим на всю Україну, коли збирав донати на ЗСУ під час російської окупації Херсона. Це зняли на відео, яке стало вірусним у соцмережах. Зараз волонтер є почесним громадянином міста.

Чоловік розповідає, що активно почав волонтерити із 2014-го. Каже, що за цей час зібрав для українських військових 8 млн грн. З них — 3,5 млн грн за час повномасштабної війни.

“Я завжди порівнюю свій стан і стан бійців на передовій, яким, мабуть, в десятки разів тяжче. Працювати потрібно до перемоги!”, — говорить волонтер.

Україною мандрує уже п’ять місяців. У кожному місті живе близько тижня. Суми, які і де зібрав принципово не називає – аби жодне місто не образити.

Після Луцька Григорій Янченко збирається їхати до Рівного, потім до Хмельницького і Запоріжжя, де формуватиме за зібрані гроші допомогу на фронт.

Як повідомляло BitukMedia, естонський депутат Крісто Енн Вага подолав 1700 км на велосипеді із Талліна до Києва за шість днів. До української столиці прибув 2 травня. Під час мандрівки йому вдалося зібратися 30 тис. євро на FPV дрони. Проте головною задачею було показати, що війна – лише на відстані велосипедної прогулянки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі