П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

1,7 тис км на велосипеді – естонський депутат зібрав донати на ЗСУ

Важливо

Естонський депутат Крісто Енн Вага подолав 1700 км на велосипеді із Талліна до Києва за шість днів. До української столиці прибув 2 травня. Під час мандрівки йому вдалося зібратися 30 тис. євро на FPV дрони. Проте головною задачею було показати, що війна – лише на відстані велосипедної прогулянки.

Про це повідомляє Суспільне.

“Я зробив це! Проїхав на велосипеді від Таллінна до Києва, щоб показати, що війна триває лише на відстані велопрогулянки, і висловити підтримку захисникам. Тож зосередьмося на тому, щоб допомогти Україні виграти цю війну та перемогти терористичну росію”, – написав Вага у Х (колишній Twitter).

Вага вирушив із естонського Талліна в дорогу 26 квітня. Донати на українську армію збирав разом зі спільнотою NAFO у Х.

Фото: @kristovaga/X

Вага є великим фанатом велосипедних поїздок, про що написав на своїй сторінці. Метою цієї мандрівки було зібратися 50 тис. євро на вантажівки та дрони для української армії., але сума поки менша.

“Також я хотів привернути увагу до війни в Україні. Ми маємо робити більше для підтримки, тому що майбутнє України і Європи взаємопов’язані”, каже Вага.

У п’ятницю естонський депутат зустрінеться із представниками підрозділів, аби більше дізнатися про потрібну їм допомогу та із українськими офіційними особами.

Як повідомляло BitukMedia, тренер та президент Запорізької обласної федерації карате Анатолій Михайленко за 8 годин подолав відстань від Запоріжжя до Дніпра. Це 70 км. За забіг зібрав 25,5 тис. грн. Таким чином допомагає ЗСУ не вперше.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі