Субота, 18 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сплять у шапці і люблять бавитися – зооволонтерка прихистила чотирьох білченят (ВІДЕО)

Важливо

Зооволонтерка Олександра Левченко із Прилук, що на Чернігівщині, взяла додому чотирьох маленьких більченят. Їх знайшли місцеві комунальники на аварійній вербі, яку збиралися пиляти, і принесли жінці.

Про це повідомляє Суспільне.

Зараз Олександра годує білченят сумішшю для котенят. Вона чекає, коли дітлахи зможуть самостійно харчуватися, аби відпустити їх у дику природу. Поки що вони живу у клітці та сплять у шапці. На вигляд більченятам близько чотирьох місяців.

“У них є імена в залежності від того, як вони себе ведуть. Дівчатка — менші. Хлопці — більші”, – розповідає жінка.

Спочатку дитинчата боялися, а потім призвичаїлися.

“По характеру, по поведінці, то це криза трьох років. Дуже мені схоже. Вони як діти. Люблять бавитися, гратися. Коли самі, не трогаєш, не підходиш, не виймаєш — вони так і будуть сидіти. А так — ось тобі поведінка”, – продовжує вона.

“Іще в них одна особливість. Їх “вимикає” за секунду. От вони граються. Зараз опустить в шапку. Вони клубочками і — вже сплять”, – ділиться враженнями волонтерка.

Олександра розповідає, що у неволі білки живуть до 12 років, проте приручити в прямому сенсі їх неможна. Але своїх вихованців вона планує відпустити у дику природу, коли ті зможуть харчуватися самостійно.

Як повідомляло BitukMedia, зооволонтери із американської організації  Arizona Humane Society закликають не намагатися “врятувати” кошенят, які самі гуляють на вулиці. Нещодавно такі доброзичливці принесли у центр допомоги тваринам пару лисенят.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі