Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кросівки Майкла Джордана пішли з молотка за $482 тис.

Важливо

Кросівки американського баскетболіста Майкла Джордана продали на торгах Sotheby’s за 482 тис. доларів. Йдеться про Air Jordan XI, в яких зірка грав у фіналі NBA у 1996 році. В описі до лоту сказано, що на кросівках також є особистий підпис Джордана.

Про це повідомляє сайт аукціонного дому.

За даними організатора торгів, в цих кросівках легенда баскетболу зіграв у складі “Чикаго Буллз” в п’ятому матчі фінальної серії NBA сезону-1995/96 проти “Сіетл Суперсонікс”. Примітно, що в тому протистоянні команда зірки баскетболу поступилася супернику. При цьому “Чикаго Буллз”, попри поразку, здобула перемогу в серії. Цей титул став четвертим для Джордана.

Фото – Sotheby’s

Раніше Sotheby’s продав шість кросівок Джордана, які він носив у вирішальних іграх за титул чемпіона NBA. Набір складався з неповних пар кросівок Air Jordan VI, Air Jordan VII, Air Jordan VIII, Air Jordan XI, Air Jordan XII та Air Jordan XIV.

8 млн доларів – це рекордна сума, за яку аукціонний будинок колись продавав спортивне взуття. За даними ESPN, дорожче було продано лише майку Джордана, яку він носив під час першої гри чемпіонату 1998 року. 2022 року невідомий колекціонер придбав її за 10 млн доларів.

Зараз Джордану 61 рік. Він грав у складі команди “Чикаго Буллз” на позиції атакуючого захисника. Спортсмен двічі ставав олімпійським чемпіоном та шість разів — чемпіоном НБА. Наразі Forbes USA оцінює статки баскетболіста в $2 млрд. Завдяки довгостроковій угоді з компанією Nike, яка випускає популярні кросівки Jordan Brand, легенда “Чикаго” продовжує заробляти сотні мільйонів доларів щороку.

Як розповідало раніше BitukMedia, у США під час сортування пожертв у притулку для безхатьків знайшли унікальні кросівки. Взуття пошили спеціально для відомого американського режисера – він мав зʼявитись в них на церемонії “Оскара”. Тепер приблизна вартість знахідки оцінюється в 20 тис. доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі