Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Океан Ельзи” дає “Відповідь” – першу за два роки сольну пісню та кліп до неї (ВІДЕО)

Важливо

Український рокгурт “Океан Ельзи” випустив першу за два роки сольну пісню “Відповідь” та кліп до неї. Нову емоційну композицію записали до другої річниці повномасштабної війни РФ проти України.

За словами фронтмена гурту Святослава Вакарчука, в цю пісню він вклав усі переживання та емоції. “Я вклав в слова цієї пісні переживання, всі емоції, які відчуваю протягом останніх двох років від початку повномасштабної війни росії проти України. І мені здається, що велика кількість наших співвітчизників відчувають те саме. Тому ми дозволили собі не тільки від свого імені, але від імені багатьох людей, з якими я зустрічався, яких знаю, навіть тих, кого не знаю, але чий біль відчуваю зараз, дозволили вкласти ці слова у пісню “Відповідь”, – прокоментував прем’єру Вакарчук.

“Відповідь” – вона про біль і пам’ять. “Відповідь” – вона про довічну вдячність. “Відповідь” – вона про складний і довгий шлях до Перемоги. Вона про запитання “скільки ще?…” і про відповідь, яку кожен точно може знайти в своєму серці”, – йдеться у підписі до відео на YouTube.

Пісню та відео записали та відзняли в Будинку звукозапису “Українського радіо” в Києві. Режисером кліпу виступив Макс Сметана. У кліпі в чорно-білих кольорах зокрема взяли участь хор та оркестр “Українського радіо”.

“Океан Ельзи” також анонсував, що навесні буде “багато новин” про плани на нові альбоми, 30-річчя гурту, яке відзначатимуть у жовтні, а також “нові етапи творчого життя”, розповідає The Village.

“Відповідь” – перший сольний трек після виходу пісні “Квіти мінних зон” у липні 2022 року. Після цього гурт випускав пісні в колаборації з іншими артистами, зокрема “Коли ми двоє” з Kola, оновлену версію “Я їду додому” 2008 року, яку присвятили саперам, а також ремікс на “Обійми” з Робертом Дель Ная з Massive Attack.

“Океан Ельзи” вже шість років не давав концертів на великих стадіонах і вісім років не випускав нових альбомів. У 2021 Святослав Вакарчук випустив сольник “Оранжерея”, який присвятив своєму батькові.

Як розповідало раніше BitukMedia, прослуховування нашої улюбленої музики та емоційні реакції, які вона викликає, особливо якщо вона гірко-солодка, ефективніше зменшують наше сприйняття болю, ніж незнайома музика для релаксації. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі