Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Собаки, леви та лемури – український мандрівник зняв документалку про порятунок тварин на війні

Важливо

Український блогер та мандрівник Антон Птушкін опублікував на своєму каналі трейлер документального фільму “Ми, наші улюбленці та війна”. Це перша повнометражна робота блогера. Вона розповість із великих екранів про героїчні вчинки українців та їхніх тварин.

Про це розповідає ШоТам.  

Стрічка розповість про тварин – як звичайних котів та собак, так і екзотичних ведмедів, тигрів та лемурів, яких врятували під час війни. А також про їхніх господарів, які заради порятунку улюбленців часто робили героїчні вчинки.

Стрічка розповість як про відомих тварин-героїв, як кішка Шафа та пес Патрон, так і про менш впізнаваних.

Одною із найбільш яскравих фраз фільму стала цитата засновниці Гостомельського притулку Асі Серпинської: “Рятувати тварин, щоб залишатися людиною”.

Птушкін зняв фільм у співпраці із канадськими колегами. Робота тривала 1,5 роки.

«Фільм від початку знімався з орієнтиром на західну аудиторію, бо мені здавалося, що в Україні й так всі все знають. Але потім прийшло усвідомлення, що багато з того, що я відзняв, буде цікавим і зрозумілим саме українцям. Так народилася ідея зробити окремий фільм для наших глядачів і показати його в українських кінотеатрах, а не в ютубі. Мені цікаво, що з цього вийде» – розповів режисер Антон Птушкін.

Фільм “Ми, наші улюбленці та війна” відкриє щорічний міжнародний фестиваль середньометражного глядацького документального кіно DocKyivFest 28 березня, а у кінотеатрах України його можна буде переглянути з 4 квітня 2024 року.

Як розповідало BitukMedia, 77-річний Віктор у селищі Великій Новосілці на Донеччині лишається вдома попри постійні обстріли росіян. Чоловік опікується десятком собак, готує їм обіди із гумдопомоги, яку отримує від волонтерів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі