Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Даю їм каші і консерви, а сам обійдусь” – пенсіонер опікується десятком собак біля фронту (ВІДЕО)

Важливо

77-річний Віктор у селищі Великій Новосілці на Донеччині лишається вдома попри постійні обстріли росіян. Чоловік опікується десятком собак, готує їм обіди із гумдопомоги, яку отримує від волонтерів.

Про чоловіка розповідає Суспільне.

Віктор доглядає за власним собакою та ще дев’ятьма, які приблудилися до нього. Квартиру чоловіка пошкодили обстріли, тож живе у помешканні сусідки, яке збереглося краще.

“Моя особисто собака Бетті — їй вже 16 років. А інші дев’ять собак прибігли самі. Рижик прийшов — один хребет був: скелет, обтягнутий шкірою. Двоє цуценят 3-місячних загинули – інфекція кишкова. Варю каші, консерви даю, які в гуманітарці. Сам я — якось обійдусь, в моєму віці вже шкідливо”, – розповідає чоловік.

Їжу для собак готує на буржуйці, яку подарували волонтери. Нею ж і топить у квартирі, коли холодно, адже у селищі пошкоджені комунікації.

Віктор 20 років пропрацював директором культурно-оздоровчого комплексу, організовував районні свята. Тепер дуже сумує за роботою. Загалом же, каже, живе звичайне життя.

“Тут і вдалині, і поруч гупає. Це непередбачувано: кожна секунда може бути непередбачуваною. Я цього не відчуваю — живу, як живу. Я на позитиві”, — каже чоловік.

Як розповідало BitukMedia, Сергій Гаврилюк із Новомосковська на Дніпропетровщині втратив собаку-поводирку Плюшу на початку повномасштабної війни з росією. Тоді їх обстріляли ракетами у кінологічному центрі на Київщині. Після двох років пошуків Плюша повернулася до господаря.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі