Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Утекла під час обстрілу – незрячий чоловік знайшов собаку-поводирку через два роки (ВІДЕО)

Важливо

Сергій Гаврилюк із Новомосковська на Дніпропетровщині втратив собаку-поводирку Плюшу на початку повномасштабної війни з росією. Тоді їх обстріляли ракетами у кінологічному центрі на Київщині. Після двох років пошуків Плюша повернулася до господаря.

Про це розповідає Суспільне.

Сергій пригадує, що на початку повномасштабного вторгнення вони із Плюшею були у кінологічному центрі. Він опинився під російським обстрілом, вилітали вікна і двері, сипалася штукатурка. Собаки розбіглися. Утекла і його поводирка.

Сергій втратив зір 35 років тому через виробничу травму, а Плюшу завів п’ять років тому. Каже, добре із нею орієнтується у рідному місці. Із Плюшею вони підкорили три вершини, побували навіть на Говерлі.

Чоловікові вдалося вибратися із пошкодженої будинки, але собаку не знайшов. Він почав одразу шукати Плюшу, розміщував оголошення у соцмережах, але безрезультатно.

Аби пересуватися містом, Сергій завів ще одного собаку-поводиря із кличкою Кір. Але намагань знайти “пухнасті очі” не полишав.

Декілька тижнів тому чоловікові зателефонували кінологи із Харкова і сказали, що знайшли собаку, схожого на його Плюшу. Коли звірили номер електронного чіпу, здогадка підтвердилася.

Як з’ясувалося, Плюша подорожувала два роки із військовим по усій країні. Із Сергієм вони зустрітися у одному із парків Харкова. Плюша одразу впізнала господаря.

Тепер Сергій звикає до життя із вдома собаками та хоча сам стати кінологом і допомагати військовим, які втратили зір.

Як повідомляло BitukMedia, зоозахисники шукають родину псу Чарлі з Дружківки. Тварина має складну долю: він жив із захисниками на передовій, але потрапив під колеса автівки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі