Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

€2,5 мільйони збитків – зловмисник розлив 60 тис. літрів вина

Важливо

Невідомий зловмисник потрапив на іспанську винарню Cepa 21 у муніципалітеті Вальядолід і відкрив металеві контейнери із напоєм. Чоловік обирав найдорожчі сорти – Horcajo та Malabrigo. Збитки від втрати 60 тис. л напою склали близько 2,5 млн євро.

Про це повідомляє ВВС.

Чоловік, скоріш за все, був знайомий із роботою Сера 21 і знав, де яке вино, кажуть у компанії. Крім того, цистерни із вином мають спеціальний механізм, який неможливо відкрити, якщо не знаєш, як. Також у приміщенні було темно, але злочинець пересувався дуже вправно, а отже – знав, куди йти.

Обидва постраждалі сорти є червоним сухим вином. Пляшка Horcajo в українських магазин коштує від 4 тис. грн до 5,4 тис. грн. Malabrigo вдвоє дешевше 2,5 – 2,7 тис. грн за пляшку.

Зловмисник потрапив на завод о 3:30 за місцевим часом 18 лютого. Він носив капюшон. Невідомий швидко ходив між контейнерами та відчиняв їх.

Зловмисник відкрив п’ять цистерн, але лише три були заповнені вином, дві інші – порожні.

Як повідомляло BitukMedia, два резервуари з вином лопнули на заводі Destilaria Levira у португальському муніципалітеті Анадія. Червоне вино вихлюпнулось і потекло з пагорба, як справжня стрімка річка. Об’єму пролитого алкоголю майже вистачило б на олімпійський басейн — 2,2 млн літрів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі