П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Скелет панди”: відкрили новий вид незвичайної морської істоти (ВІДЕО)

Важливо

Познайомтеся з найновішим видом з Японії — “скелетом панди”. Ця морська істота відноситься до підтипу покривників з класу асцидій. Вона має характерну структуру тіла, схожу на скелет, і чорні плями, що нагадують панду.

Про це розповідає ABC News.

“Скелетом панди” цього морського мешканця прозвали японці. Попри його незвичайний вигляд вчені бачать у ньому привід для цікавих досліджень. Цей вид донедавна був їм незнайомий.

Мешкають “скелети панди” серед коралових рифів поряд з островом Кумеджіма в префектурі Окінава.

Дослідник Наохіро Хасегава з Університету Хоккайдо дізнався про “панд” з Інтернету кілька років тому. Побачив фотографію у соціальній мережі. За його словами, форма тіла цієї асцидії дещо відрізняється від відомих раніше її видів у Японії. Каже, побачив фотографії й одразу зрозумів, що це, певно, рідкісний вид, оскільки відрізняється від інших.

Асцидії – це хордові тварини. Але органи, властиві хордовим, у них виникають лише на стадії личинки. Дорослі істоти схожі на посудини. “Скелет панди” не виняток.

Білі частини, які схожі на кістки – це кровоносні судини. Вони проходять горизонтально через зябра асцидій. Чорні плями на голові, що нагадують очі та ніс панди, – це просто візерунок. Наохіро Хасегава каже, що вчені поки що не знають, для чого він.

Незвичайні морські істоти зацікавили людей. На опублікованих відео видно, що асцидії не мляві, вони рухаються, ніби гойдаються. Не дивно, що тепер на острові Кумеджіма побільшало туристів, які хочуть на власні очі побачити “скелети панд”. Власники прокату спорядження для дайвінгу цьому лише радіють.

Тим часом, на думку японських вчених, серед рифів біля Окінави можна знайти ще багато невідомих науці істот.

Як розповідало раніше BitukMedia, на південному сході Австралії помітили рідкісну ходячу рибу. Вона потрапила на очі людям вперше за 25 років. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі