Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Так дешевше: студент з Канади літає на заняття на літаку заради економії (ВІДЕО)

Важливо

Студент Університету Британської Колумбії двічі на тиждень літає на заняття з Калгарі до Ванкувера і назад. Це дешевше, ніж винаймати квартиру поряд з університетом.

Про це розповідає місцевий телеканал CTV.

У перші кілька років свого навчання майбутній мистецтвознавець Тім Чен був звичайним студентом з канадського Ванкувера. Він кілька років орендував житло у місті, аби регулярно відвідувати заняття в університеті. Однак перед останнім курсом йому довелося з’їхати з квартири та почати шукати нову. Тоді ж студент зрозумів, що йому не потягнути квартплату — мінімальна вартість оренди житла у місті зросла до 2,5 тис. доларів.

Студент швидко підрахував витрати на орендовану квартиру, подивився на вартість квитків між містами і зрозумів, що літати на пари буде приблизно вдвічі дешевше.

Квитки на літак туди-назад коштують 150 доларів, а на очі університетської професури Тіму треба показуватися двічі на тиждень, тобто літати у Ванкувер вісім разів на місяць. Таким чином, на ці авіаперельоти потрібно приблизно 1200 доларів. Економія очевидна!

600-кілометровий переліт з Калгарі до Ванкувера триває лише півгодини. Прилетівши, в аеропорту студент сідає на автобус, і в результаті вся дорога до дверей вишу займає годину. Заняття на останньому курсі тривають три години, розповів Тім місцевим телерепортетам, одразу після пар винахідливий студент знову їде до аеропорту та летить додому.

Як розповідало раніше BitukMedia, група південнокорейських студентів подала до суду на уряд через те, що їхній вступний іспит до коледжу закінчився на 90 секунд раніше запланованого терміну. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі