Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Студенти подали до суду, бо викладач закінчив іспит на 90 секунд раніше

Важливо

Група південнокорейських студентів подала до суду на уряд через те, що їхній вступний іспит до коледжу закінчився на 90 секунд раніше запланованого терміну. Адвокати позивачів стверджують, що раптове закінчення іспиту вплинуло на їхні подальші результати, і вимагають компенсації в розмірі річного навчання у виші.

Про це пише BBC.

У Південній Кореї вступний іспит до коледжу, відомий як Suneung, вважається одним з найважчих іспитів у світі. Це восьмигодинний марафон із завданнями з кількох предметів, що складаються один за одним.

Щонайменше 39 студентів із Сеулу стверджують, що під час першого етапу іспиту з корейської мови дзвінок пролунав раніше. Деякі студенти одразу висловили протест, але, за їхніми словами, що керівники все одно забрали їхні папери.

Викладачі визнали помилку перед початком наступного етапу іспитів і надали додаткові півтори хвилини під час обідньої перерви, але студенти могли лише заповнити порожні колонки, але не виправляти наявні відповіді.

Студенти зазначили, що були настільки засмучені, що не могли зосередитися на подальших частинах іспиту. Зокрема, деякі відмовилися складати іспит і повернулися додому. Чиновники заявили, що інспектор, відповідальний за цей конкретний іспит, неправильно визначив час.

Тепер студенти вимагають по 20 мільйонів вонів ($15,4 тис.) кожний — саме стільки коштує рік їхнього навчання у виші. Адвокат стверджує, що раптове закінчення іспиту вплинуло на результати наступних етапів Suneung.

Для корейців Suneung має дуже велике значення. Від його результатів залежить не тільки університетська освіта та робота, але навіть майбутні стосунки.

Під час щорічного іспиту вживається низка заходів, щоб допомогти студентам сконцентруватися, таких як закриття повітряного простору країни та відстрочення відкриття фондового ринку.

Це вже не перший випадок, коли студенти звертаються з позовом до суду через передчасний дзвінок. У квітні суд у Сеулі присудив 7 млн вон (5,25 тис. доларів) студентам, які стверджували, що на іспиті Suneung у 2021 році дзвінок пролунав приблизно на дві хвилини раніше.

А в інших країнах ціна помилки може бути ще вищою. У 2012 році в Китаї засудили до одного року умовно чоловіка, який подзвонив у дзвінок на чотири хвилини 48 секунд раніше. Інцидент стався під час вступного іспиту до коледжу в провінції Хунань.

Як розповідало раніше BitukMedia, 56-річний мільйонер китайський мільйонер спробував скласти випускний іспит для вступу до університету в 27-й раз і знов провалився. Чоловік все життя мріє здобути диплом престижного Сичуанського університету, щоб вважатися інтелектуалом. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі