Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жив з військовими на передовій і зазнав травми: зоозахисники шукають псу “свою людину”

Важливо

Зоозахисники шукають родину псу Чарлі з Дружківки. Тварина має складну долю: він жив із захисниками на передовій, але потрапив під колеса автівки.

Історію собаки розповіли в URSA, громадському обʼєднанні із захисту прав тварин, повідомляє “Українська правда. Життя”.

“Чарлі – красень з Дружківки, породи східно-сибірська лайка, на долю якого випало непросте випробування”, – йдеться у дописі. Як розповіли волонтерам місцеві жителі, собака прибився до військових на передовій і деякий час жив з ним в бараках. Потім хлопці поїхали, а він залишився. 

Чарлі блукав містом, а потім потрапив під колеса автівки. Його врятували військові, які проїжджали повз, – вони передали хвостатого волонтерці Юлії Гавриловій з ОО “Дружковка – территория добра”. Та одразу відвезла потерпілого до ветклініки.

“Ветеринар встановив, що верхні ікла собаки зламані механічним способом: ймовірно, він намагався звідкись вибратися, перегризаючи металеві прути. Також рентген показав перелом задньої правої лапи”, – продовжують зоозахисники.

У Краматорську Чарлі прооперували, йому поставили титанову пластину. Кістка тварини зрослася. Через 3 тижні пес почав ставати на лапу, а зараз вже бігає, діляться волонтери.

За словами ветеринара, собаці 4-5 років. Зараз Чарлі перебуває на перетримці, мешкає в теплому сараї приватного будинку. Це найкраще місце, яке наразі вдалося для нього знайти. 

Волонтери дали оголошення про пошук сім’ї хвостатому і сподіваються, що небайдужі відгукнуться. “Друзі, просимо вас зробити репости та допомогти цьому чудовому малюку зустріти свою Людину”, – кажуть у ГО.

Як розповідало раніше BitukMedia, пес Боніфацій після підриву росіянами Каховської ГЕС вибрався на пліт та доплив аж до Одеської області. Врятованого безхатька забрала родина з Польщі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі