Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Як собака: автовиробник показав електромобіль, що вміє скидати сніг (ВІДЕО)

Важливо

Китайська компанія Nio продемонструвала нову функцію свого флагманського електромобіля ET9. Тут є чому здивуватись: машина вміє обтрушуватися від снігу по-собачому.

Про це повідомляє Electrek.

ET9 оснащений інтелектуальною системою шасі та гідравлічною підвіскою. Особлива конструкція дозволяє автомобілю розгойдуватися з боку в бік, ефективно скидаючи сніг з даху без участі людини.

Як це відбувається, автовиробник показав у відеоролику.

Уточнюють, що ця функція не призначена для мокрого снігу чи льоду. Під час “обтрушування” в салоні не повинно бути предметів, які можуть перекинутися (наприклад, стаканчиків з кавою).

ET9 – люксовий електромобіль, представлений наприкінці 2023 року. Потужність силової установки з двома електромоторами складає 707 л. с. Електромобіль оснащений акумуляторною батареєю на 120 кіловат-годин. А отже після п’яти хвилин швидкої зарядки автівка зможе проїхати 255 км. Ціна новинки – близько 112 тис. доларів.

Хоча представницький седан NIO доступний для попереднього замовлення в Китаї, поставки ET9 очікуються не раніше початку 2025 року – якраз до снігопадів!

Як розповідало раніше BitukMedia, група нідерландських студентів Eco-Runner Team Delft із Делфта створила найефективніший у світі автомобіль із водневим двигуном. Вони впевнені, що він може встановити рекорд з дальності ходу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі