П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Картину, створену українським художником за допомогою ШІ, показують на виставці у Лондоні

Важливо

Український митець Олег Жинтичка розробив новий алогритм для GPT-бота від OpenAI. Назвав його XFutuRestyle та створив за допомогою нього зображення. Твір став єдиним на виставці у лондонській галереї The Holy Art, створеним за допомогою ШІ.

Про це розповідає Speka.

Алгоритм XFutuRestyle створює “промти”, тобто текстові команди, для ШІ, які здатні перетворювати текст у зображення. Він може проаналізувати кілька завантажених у нього зображень, і на основі них створити складний “промт”, а з нього ШІ генерує зображення. XFutuRestyle здатен поєднувати до чотирьох зображень.

Жинтичка експерементував із різними інструментами, які працюють на базі ШІ: Bing Image Creator на базі DALL-E 2, DALL-E 3 та custom GPT від OpenAI.

Тепер зображення, створене митцем за допомогою ШІ, стало єдиним із 42 робіт, які експонують у галереї The Holy Art у британській столиці місті Лондон.

“Я один із перших розробив GPT робота, якого було прийнято на міжнародну виставку цифрового мистецтва”, – каже Жинтичка.

Як розповідало BitukMedia, американський винахідник Стівен Талер вимагав визнання авторських прав за його розробкою – штучним інтелектом DABUS. Стівен та його дружина Карен не мають дітей, тож вважають своїм “дитям” ШІ. Переконують – він здатен на спектр людських емоцій та почуттів. Верховний суд Британії відмовив у задоволенні позову.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі