Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Писала про своє кохання рік, поки акаунт не видалили – а тепер наречений повернувся із полону

Важливо

24-річний нацгвардієць Андрій Джура із Запоріжжя боронив “Азовсталь”, а після виходу із заводу 16-20 травня 2022 року зв’язок із ним увірвався. Наречена Анастасія Кулікова протягом року писала йому повідомлення у один із месенджерів, не отримуючи відповіді, поки акаунт не видалили через неактивність. 8 лютого цьогоріч чоловік повернувся із полону в рамках обміну.

Про це розповідає Суспільне.

Андрій Джура долучився до лав Національної гвардії у 2018 році. Із Анастасією познайомилися 2021-го. Уже за кілька місяців він їй освічився, і вона погодилася. 14 лютого 2022-го жінка подарувала воїну футболку – і він її беріг у полоні до обміну.

Після виходу із “Азовсталі”, каже Анастасія, найважче було чекати до серпня 2022-го – про Андрія не було жодних звісток. Натомість дуже стривожив російський теракт в Олешках.

Потім дізналася, що він у полоні і знаходиться у колонії на окупованій росіянами частині Луганщини.

“Десь до серпня місяця я собі місця не знаходила, бо нам же ніякої інформації не надавали. Ну, тобто, в списках поранених, загиблих — його не було. І було невідомо, куди його повезли. Вже в жовтні 2022 року звільнили хлопця з нашої частини, він сказав, де Андрій знаходився”, каже жінка.

Через понад півтора роки вона отримала інформацію, що Андрія обміняли. 8 лютого. Це був 51-й обмін військовополоненими — Україна повернула100 людей.

Я два роки думала: як я буду реагувати на це повідомлення? Я думала: отримала і отримала, буду чекати дзвінка. Ні! Після отримання цієї SMS в мене сльози рікою, я всім телефоную: Андрія поміняли. Я була настільки щаслива. Не знаю, як передати таку емоцію”.

Все цей час жінка писала про свою любов йому у месенджері – спочатку в одному, поки система не видалила акаунт, потім в іншому.

Тепер каже. що Андрій зовсім не змінився, жартує і підтримує її, перебуваючи на реабілітації. Одразу по поверненню Андрія додому, пара планує розпочати підготовку до весілля.

Раніше BitukMedia розповідало про мешканку Сумщини Тетяну Лабу, яка майже два роки чекала з полону свого чоловіка — військовослужбовця Національної гвардії Віталія.  Він потрапив до рук окупантів на Луганщині на початку березня 2022-го. Каже, що тримав любов у серці завдяки двом листам від Тетяна, які пропустили росіяни, і тому вижив. Тепер чоловік повернувся 3 січня серед 230 українців під час обміну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі