Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Геть забобони: піца з незвичайною начинкою розсварила італійців (ВІДЕО)

Важливо

Італійський шеф-кухар, неаполітанський піцайоло у третьому поколінні Джино Сорбільйо обурив своїх співвітчизників. Він приготував піцу з ананасами під назвою “Маргарита кон ананас”. За його словами, в такий спосіб від бореться із забобонами щодо їжі.

Про це розповідає американський канал CNN.

Кожен, хто бував в Італії, знає, що існують неписані правила, яких потрібно дотримуватися, і найважливіші з них стосуються їжі. Капучіно після 11:00? Тільки для туристів. Спагетті болоньєзе? Жахлива думка. Ананас у вашій піці? Єресь! Принаймні, так було досі.

Але 2024 рік може стати роком, коли Італія піддасться ананасовій піці. А все завдяки Джино Сорбілло, відомому неаполітанському піцайоло (майстеру піци), який додав “жахливі” ананаси до свого меню на Віа дей Трибуналі, найвідомішій вулиці піцерій у світовій столиці піци.

“Маргарита з ананасом” від Сорбільйо – це не звичайна гавайська піца. В її основі піца “Б’янка”. За даними телеканалу, кухар прибрав з рецепту томатний соус, посипав піцу щонайменше трьома видами сиру і додав карамелізований ананас. Твір Сорбільо під назвою Margherita con Ananas коштує 7 євро ($7,70).

За словами піцайоло, піцу з такою начинкою він створив, аби “боротися з забобонами щодо їжі”. “На жаль, люди йдуть за натовпом і керуються поглядами інших людей або тим, що вони чують”, — сказав він.

“В останні кілька років я помітив, що багато людей засуджували інгредієнти або способи приготування їжі виключно тому, що в минулому більшість людей їх не знали. Тому я хотів помістити ці спірні інгредієнти, які часто сприймають як отруту, – на неаполітанську піцу і зробити її смачною”.

Ананас кухар попередньо запікає в духовці, а потім охолоджує. Далі додає копчену проволу (місцевий сир із коров’ячого молока з регіону Кампанія), оливкову олію першого віджиму та свіжий базилік. Наступним кроком піцу випікають в печі на дровах.

На виході з печі піцайоло розсипає навколо скоринки “мікростружки” двох видів копченого сиру качіорікотта: один від сардинських кіз, а інший — від буйволів із сусіднього району Чіленто. “Це робить піцу дуже смачною”, – каже Сорбільйо.

Смачна чи ні, але ананаси в піці є анафемою для більшості італійців, і його піца, яку він показав у соціальних мережах цього тижня, не сподобалася багатьом. Пост Сорбільйо викликав шквал обурення та зібрав купу образливих коментарів. Дійшло до того, що незвичайний рецепт також обговорювали на Національному телебаченні.

“Італія розколота навпіл у цьому питанні. І не лише Італія. Я думаю, що люди загалом консервативні. Вони недовірливо ставляться до всього інакшого”, — вважає шеф-кухар.

Як розповідало раніше BitukMedia, Лука Чезарі, гастрономічний історик та автор книжок з Болонії, наразився на хвилю хейту користувачів соцмереж. Він записав відео приготування пасти карбонара за рецептом 1954 року, заявивши, що саме він і є оригінальною версією знаменитої італійської страви.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі